Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. júla 2020, 15:38
Čas čítania 4:07
Adrián Lukáč

Najlepšie virálne Android a iOS hry poslednej dekády: Pou, Temple Run, Fruit Ninja a ďalšie. Ktoré z nich si si išiel najviac?

Najlepšie virálne Android a iOS hry poslednej dekády: Pou, Temple Run, Fruit Ninja a ďalšie. Ktoré z nich si si išiel najviac?
Zdroj: Rovio Entertainment Corporation
TECH HRY
Uložiť Uložené

Hry, ktoré na svojom smartfóne hrával takmer každý.

Dva najpopulárnejšie operačné systémy pre smartfóny sú tu s nami už vyše 10 rokov. Za tú dobu bolo pre ne vyvinutých množstvo hier. Niektoré z nich sa stali natoľko úspešnými, že obsadzovali prvé priečky v rebríčkoch Google Play a App Store dlhé mesiace až roky. Na veľa z nich sa však už zabudlo. 

Odporúčané
Online hry, ktoré sme ako deti milovali. Nájdeš v našom zozname aj tie svoje? Online hry, ktoré sme ako deti milovali. Nájdeš v našom zozname aj tie svoje? 22. júna 2020, 16:24

Zaspomínaj si s nami v dnešnom článku na hry, ktoré sme hrali na svojich smartfónoch všetci. Krátili sme si nimi dlhé hodiny v škole či práci, no ich sláva pominula a dnes už by si medzi svojimi priateľmi len márne hľadal niekoho, kto ešte hrá niektorú z týchto hier.

Pou

Kto by si nepamätal Tamagoči. Paul Salameh v roku 2012 zobral tento jednoduchý nápad virtuálneho zvieratka, vytvoril peknú kreslenú grafiku, pridal niektoré funkcionality navyše a vznikol Pou.

Na rozdiel od Tamagoči však nemohol umrieť. Hoci domáce zvieratko na prvý pohľad veľmi nepripomínal (názor na jeho vzhľad si urobil každý sám), stal sa natoľko populárnym, že ho mali v mobile takmer všetci. Od detí, cez študentov a mamičky na materskej až po niektorých dôchodcov. Kto ho nemal, tak len preto, že ešte nemal smartfón s Androidom alebo iOS.

Pou
Pou Zdroj: Pinterest.com

Subway Surfers

Ak si v rokoch 2012 až 2014 vlastnil smartfón, tak ťa určite neobišli ani endless runner hry. Hra začína jednoduchou zápletkou. Jake alebo iný vybraný charakter je prichytený pri sprejovaní graffiti na vlak. Strážca so svojim psom ho začne naháňať a úlohou hráča je čo najdlhšie vydržať vyhýbať sa prekážkam a zároveň zbierať mince a tým nahrať čo najvyššie skóre. Ovládanie postavy je veľmi jednoduché, swajpovanie po displeji do strán. 

Domov
Zdieľať
Diskusia