Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
18. júna 2020, 9:10
Čas čítania 4:20
Viktor Kniš

Kto je Petra Krištúfková? Bývalej priateľke mafiánov prisudzujú výrok „radšej smutná v Mercedese ako veselá v autobuse“

Kto je Petra Krištúfková? Bývalej priateľke mafiánov prisudzujú výrok „radšej smutná v Mercedese ako veselá v autobuse“
POLITIKA
Uložiť Uložené

Vraj osobne veľmi dôverne pozná aj slovenské podsvetie, zaplietla sa so sýkorovcami, piťovcami aj Róbertom Diničom, ktorý je otcom jej dcéry.

Petra Krištúfková je poslankyňou Sme Rodina, ktorú v stredu zvolili za splnomocnenkyňu vlády pre podporu rodiny. Funkciu jej ušili na mieru, o jej odbornosti verejnosť pochybuje kvôli životopisu, z ktorého vyplýva, že dosiahla len bakalárske vzdelanie na pochybnej slovenskej súkromnej škole a maturitu si dorábala, keď mala 25 rokov. 

Vraj osobne veľmi dôverne pozná aj slovenské podsvetie. Nie je tajomstvom, že prvé dieťa má so známym mafiánom Róbertom Diničom. Dcéru má Krištúfková aj s Borisom Kollárom, s ktorým pred voľbami v roku 2016 nadviazala pracovný vzťah. Keď Diniča zlikvidovali, zaplietla sa s ďalšími mafiánmi.

Marian Kočner v roku 2016 povedal, že Krištúfkovú zobral na dovolenku na loď, ešte predtým jej požičiavali Kočnerovci auto. 

Odporúčané
10 poslancov nového parlamentu, na ktorých si treba dávať pozor: Odsúdení extrémisti, bývalá veštica aj tenisti 10 poslancov nového parlamentu, na ktorých si treba dávať pozor: Odsúdení extrémisti, bývalá veštica aj tenisti 9. marca 2020, 16:59

Šéf Sme Rodina jej vyčlenil miesto v parlamente a zveril jej do rúk starostlivosť o agendu týkajúcu sa pomoci mladým ženám – samoživiteľkám.

Kto je Petra Krištúfková? Bývalá priateľka mafiánov sa pýši výrokom „radšej smutná v Mercedese ako veselá v autobuse“
Zdroj: Petra Krištúfková Instagram

Prisúdili jej výrok „Radšej budem sedieť smutná v Mercedese ako veselá v autobuse“

Krištúfkovej médiá prisúdili výrok „Radšej budem sedieť smutná v Mercedese ako veselá v autobuse.“ Pre denník SME v roku 2018 vysvetlila, že v skutočnosti ide o nedorozumenie, ktoré spôsobil Boris Kollár. Keď oslavovala tridsiate narodeniny, v návale negatívnych emócií stojac pri aute kamarátke povedala vetu, že lepšie je plakať v mercedese, ako plakať v električke.

Známy je tiež jej údajný kamarátsky vzťah s Marianom Kočnerom. Potvrdil ho ešte v roku 2016 samotný Kočner na tlačovej besede, ktorú venoval kritike Borisa Kollára.

Kočner tvrdil, že Krištúfková bola dobrou kamarátkou jeho manželky a jedného dňa prišla uplakaná k nim domov, pretože jej Boris Kollár zobral auto a povedal jej, že ich dieťa bude voziť do školy verejnou dopravou. Manželka Mariana Kočnera údajne požičala Petre Krištúfkovej auto, čo sa Kollárovi nepáčilo a na Kočnera kvôli tomu kričal. 

Odporúčané
Kupoval Supreme reprák a Pil C-ho tvorbu nazval megagrc. Toto je 8 zaujímavostí o Marianovi Kočnerovi, ktoré si nevedel Kupoval Supreme reprák a Pil C-ho tvorbu nazval megagrc. Toto je 8 zaujímavostí o Marianovi Kočnerovi, ktoré si nevedel 17. mája 2020, 10:18

Podľa Mariana Kočnera to nebolo raz, čo prišla uplakaná Krištúfková k nim domov. Druhýkrát to vraj bolo kvôli tomu, že ju Boris Kollár oklamal a aj keď jej sľúbil, že ju zoberie s deťmi na loď, nakoniec tam zobral niekoho iného. Marian Kočner tvrdil, že preto Petru Krištúfkovú zobral na dovolenku on. „Petra Krištúfková so svojimi dvoma deťmi, z toho jedno Borisove, boli asi desať dní u mňa na lodi,“ povedal obžalovaný podnikateľ v roku 2016.

„Stretla som ho tak, ako ste ho stretávali vy v Bratislave, v meste,“ opísala svoj vzťah s Marianom Kočnerom. Na otázku, či jej požičiaval auto, reagovala: „Nie, nie, nie. Trikrát som povedala nie.“

Kto je Petra Krištúfková? Bývalá priateľka mafiánov sa pýši výrokom „radšej smutná v Mercedese ako veselá v autobuse“
Zdroj: Petra Krištúfková Instagram

Vytvorili jej funkciu „na mieru“?

Čo bude vlastne v kompetenciách a náplni práce splnomocnenkyne vlády pre podporu rodiny? Ide o nový post, ktorý vznikne na návrh ministra práce Milana Krajniaka.

Zatiaľ sú Krištúfkovej budúce právomoci zhrnuté len veľmi všeobecne. Jej úlohou bude najmä koordinácia plnenia úloh v oblasti podpory rodiny a sociálnej pomoci, ktoré pre orgány štátnej správy, územnej samosprávy, mimovládne neziskové organizácie, ako aj iné subjekty vyplývajú z právnych predpisov a rozhodnutí vlády. 

Okrem iného si splnomocnenec môže zriaďovať svoje pracovné skupiny a komisie. Krištúfková bude túto funkciu zastávať bez nároku na odmenu, výdavky spojené s plnením úloh splnomocnenca a sekretariátu budú platené zo štátneho rozpočtu.

Pre denník SME komentoval zriadenie funkcie bývalý minister práce za SaS Jozef Mihál, podľa neho ide o politické rozhodnutie, nemyslí si však, že by to malo uškodiť. „Keď máme splnomocnenca na všetko možné, neuškodí, ak budeme mať splnomocnenkyňu pre rodinnú politiku," povedal Mihál.

Bývalý štátny tajomník ministerstva práce v rokoch 2002 až 2006 Miroslav Beblavý si myslí, že išlo o dohodu medzi ministrom a poslankyňou: „Mne sa zdá z návrhu evidentné, že pani Krištúfková chce vysokú štátnu funkciu a z nejakého dôvodu ju minister Krajniak nechce vymenovať sa štátnu tajomníčku. Toto je spôsob, ako dosiahnuť obojstranné uspokojenie,“ povedal Beblavý pre SME.

Kto je Petra Krištúfková? Bývalá priateľka mafiánov sa pýši výrokom „radšej smutná v Mercedese ako veselá v autobuse“
Zdroj: TASR - Martin Baumann

Maturita v 25-ke, bakalár zo súkromnej výšky a Internet Explorer

Životopis Petry Krištúfkovej pôsobí ako CV čerstvého absolventa – bakalára, ktorému sa už nechce ďalej študovať. Poslankyňa Sme Rodina maturovala v roku 2002, narodila sa však v roku 1977. Vyplýva z toho, že maturovala, keď mala približne 25 rokov. Následne študovala na vysokej škole v Skalici, avšak len prvé tri roky.

Odporúčané
5 šokujúcich informácií, ktoré vyplývajú z nahrávky rozhovoru Mariana Kočnera a bývalého generálneho prokurátora Trnku 5 šokujúcich informácií, ktoré vyplývajú z nahrávky rozhovoru Mariana Kočnera a bývalého generálneho prokurátora Trnku 14. októbra 2019, 19:17

Krištúfková ďalej uvádza, že od roku 2000 do roku 2016 bola podnikateľkou, nie je však zrejmé, v akom odbore podnikala a aké skúsenosti vyplývajú z jej náplne práce. Medzi pracovné skúsenosti si zapísala aj to, že je zakladateľkou Sme rodina a že vykonávala poslanecký mandát za túto stranu. Po novom je predsedníčkou komisií na posudzovanie prideľovania štátnej pomoci počas pandémie. 

Petra Krištúfková vie po anglicky, nie je však jasné, na akej úrovni, aj keď je štandardom uviesť tento údaj v životopise. Ovláda balík MS Office a prácu s prehliadačom Internet Explorer. S úsmevom je na mieste dodať, že nie je veľa ľudí, ktorí by mali túto schopnosť, a tak je pravdepodobne predsa len v niečom výnimočná. 

Kto je Petra Krištúfková? Bývalá priateľka mafiánov sa pýši výrokom „radšej smutná v Mercedese ako veselá v autobuse“
Zdroj: Rokovania Gov

Vzťahy s podsvetím 

Krištúfková má dve dcéry. Otcom staršej Vanessy je zavraždený mafián Róbert Dinič, otcom mladšej Ester je Boris Kollár. S mafiánom Róbertom Diničom sa spoznala ešte ako tínedžerka, neskôr ho aj s jeho bratom Edom konkurencia zlikvidovala. Krištúfkovú kvôli tomu už v minulosti odvolali z výboru na kontrolu činnosti vojenského spravodajstva.

„Ten človek (Róbert Dinič - pozn. red.) je napísaný v rodnom liste mojej dcéry. To nie je nič tajné. Nechápem, ako je možné, že sa vôbec toho chytáte, neprichádzate za mnou s ničím novým. Nech si o mne pri káve rozpráva kto chce, čo chce. Ale aby toto bol oficiálny dôvod na odvolanie?“  hnevala sa pred dvoma rokmi Krištúfková.

Odporúčané
Sátorovci boli brutálni, člena gangu popravili pri močení, rozrezali ho a telo pomleli v mlynčeku na mäso Sátorovci boli brutálni, člena gangu popravili pri močení, rozrezali ho a telo pomleli v mlynčeku na mäso 29. októbra 2019, 10:34

Spájajú ju aj s ďalšími mafiánmi, nie je tajomstvom, že sa objavovala po boku šéfa skupiny sýkorovcov Petra Havašiho – Havla. Toho v tom čase rozstrieľali na Prístavnom moste. Neskôr ešte Krištúfkoú  stretávali aj po boku Juraja Ondrejčáka prezývaného Piťo. 

Podsvetia sa týkala aj obžaloba na poslankyňu a zároveň podpredsedníčku Sme rodina, ktorú však v roku 2010 oslobodili. Obžalovali ju z toho, že predala celú nehnuteľnosť na lukratívnom mieste v Bratislave, aj keď mala ako zástupkyňa svojej dcéry po zavraždenom Diničovi  nárok na šestinu budovy. Ďalší dediči o tom vraj nevedeli, aj napriek tomu súd konštatoval, že sa skutok nestal. 

Kto je Petra Krištúfková? Bývalá priateľka mafiánov sa pýši výrokom „radšej smutná v Mercedese ako veselá v autobuse“
Zdroj: TASR - Jakub Kotian

Instagramová kráľovná – selfíčka, psíky, lyžovačky

Samozrejme, v žiadnom prípade by sme nemali súdiť knihu podľa obalu, z vystupovania poslankyne na sociálnej sieti sa však dajú odpozorovať jej skutočné záľuby. Petra Krištúfková svojim približne 8,5-tisíc sledovateľom ukazuje selfie, fotky o zrkadlo alebo sa necháva fotiť v pracovných aj slávnostných outfitoch. O svojej práci síce informuje, no väčšinou len avizuje alebo zhŕňa tlačové konferencie, na ktorých nezvykne rozprávať. Fotí si lyžovačky, jedlo, víno a kamošky, občas aj práčku a cestovanie. 

Dalo by sa povedať, že je z nej skoro fulltime influencerka s veľmi špecifickým publikom, oveľa intenzívnejšie však príspevky pridávala pred voľbami. 

Potenciál svojho dosahu teda zatiaľ nevyužíva ani zďaleka tak, ako by mohla, namiesto toho prezentuje skôr súkromný život. 

Kto je Petra Krištúfková? Bývalá priateľka mafiánov sa pýši výrokom „radšej smutná v Mercedese ako veselá v autobuse“
Zdroj: Petra Krištúfková Instagram
Domov
Zdieľať
Diskusia