Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Viktor Kniš
9. marca 2020, 16:59
Čas čítania 7:55

10 poslancov nového parlamentu, na ktorých si treba dávať pozor: Odsúdení extrémisti, bývalá veštica aj tenisti

Kategória:
News
Uložiť Uložené
10 poslancov nového parlamentu, na ktorých si treba dávať pozor: Odsúdení extrémisti, bývalá veštica aj tenisti
Zdroj: TASR - Jakub Kotian

V novom parlamente budú sedieť aj kandidáti s radikálnymi názormi a pochybnou minulosťou.

Novým poslancom v parlamente bude chýbať len jeden tenista, aby si zahrali plnohodnotnú štvorhru. Najsilnejšie hnutie OĽaNO totiž dostalo do Národnej rady aj troch profesionálnych športovcov, ktorí vymenia kurty za lavice. Bez ohľadu na to, ako bude vyzerať nová vládna koalícia, si Slováci za svojich zástupcov zvolili 150 ľudí, ktorí by mali rozhodovať s najlepším vedomím a svedomím. 

Najviac poslancov bude mať v parlamente hnutie OĽaNO Igora Matoviča, ktorý je známy tým, že svoj najbližší okruh spolupracovníkov každé volebné obdobie zloží na novo. Dôvodom tiež je, že dnes víťazní Obyčajní ľudia a nezávisle osobnosti nie sú oficiálnou stranou so štruktúrami a predsedníctvom, oficiálne teda nie sú ani členmi strany. 

Počty mandátov pridelené jednotlivým subjektom

Obyčaní ľudia a nezávislé osobnosti – 53 
Smer-sociálna demokracia38
Sme Rodina17
Kotlebovci -Ľudová strana Naše Slovensko17
Sloboda a Solidarita13
Za ľudí12

Pri väčšine kandidátov ešte nie je verejnosti známe, aké sú ich profesné kvality a hodnotové postoje. Asi najvýstižnejšie zhrnul situáciu pravdepodobného premiéra Filip Struhárik z Denníka N: „Igora Matoviča čaká v najbližších dňoch a týždňoch veľké dobrodružstvo: postupne zisťovať, koho to vlastne má na kandidátke,“ napísal Struhárik. 

Odhliadnuc od mnohých neznámych kandidátov sme vybrali desať členov nového parlamentu, s ktorými sa vlečie aj negatívna minulosť, resp. ich osobnostné kvality nie sú založené na pevných základoch.

4. marca 2020, 8:42 Čas čítania 7:55 10 najbizarnejších momentov odchádzajúceho Andreja Danka: Bozkával výložky a cez telefón aj Zsuzsovú, často si sám priťažil 10 najbizarnejších momentov odchádzajúceho Andreja Danka: Bozkával výložky a cez telefón aj Zsuzsovú, často si sám priťažil

Milan Mazurek (ĽSNS)

Ešte v septembri 2019 Najvyšší súd Slovenskej republiky odsúdil Milana Mazureka za hanobenie národa, rasy a presvedčenia. Z toho dôvodu podľa ústavy zanikol aj jeho poslanecký mandát a dostal pokutu 10-tisíc eur. Dôvodom boli jeho rasistické verbálne útoky voči rómskej komunite. Mazurek sa rasisticky vyjadroval na adresu moslimov, imigrantov a Rómov, v rádiu o nich hovoril ako o „celej komunite cigánskych asociálov“. 

Mazureka ešte v roku 2018 Špecializovaný trestný súd odsúdil aj za podnecovanie, hanobenie a vyhrážanie sa osobám pre ich príslušnosť k niektorej rase, národu, národnosti, farbe pleti a etnickej skupine.

Odsúdeného poslanca sa krátko po odsúdení zastával aj Robert Fico.  „Milan Mazurek povedal to, čo si myslí takmer celý národ,“ tvrdil expremiér vo videu, za ktoré mu neskôr prokurátor vzniesol obvinenie. Po pár mesiacoch už opäť úradoval špeciálny prokurátor Dušan Kováčik, ktorý obvinenie zrušil ako 61 iných pred ním.

Milan Mazurek kandidoval vo voľbách zo 150. miesta, z ktorého ho voliči extrémistickej strany prekrúžkovali do parlamentu s takmer 66-tisíc preferenčnými hlasmi.

Na snímke vľavo poslanec NR SR Milan Mazurek  (ĽSNS) a vpravo predseda NR SR Andrej Danko (SNS), ktorý predniesol uznesenie Národnej rady Slovenskej republiky k pracovnej definícii antisemitizmu počas zasadnutia 38. schôdze
Na snímke vľavo poslanec NR SR Milan Mazurek (ĽSNS) a vpravo predseda NR SR Andrej Danko (SNS), ktorý predniesol uznesenie Národnej rady Slovenskej republiky k pracovnej definícii antisemitizmu počas zasadnutia 38. schôdze Zdroj: TASR - Jakub Kotian

Ondrej Ďurica (ĽSNS)

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 81438 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Prečo súd dovolil médiám nazývať novozvoleného poslanca extrémistickej ĽSNS neonacistom
  • Ako primátorovala v Humennom staronová poslankyňa Smeru a prečo o nej hovoria ako o veštici
  • Ktorý komunálny politik spájaný so Smerom sa dostal do poslaneckej lavice na kandidátke Kollárovho hnutia
  • Čo chce v parlamente robiť známy tenista Karol Kučera a aké konzervatívne názory presadzuje ďalší poslanec OĽaNO
Domov
Zdieľať
Diskusia