Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
12. júna 2020, 17:33
Čas čítania 0:45
Adam Novosad

Muž žaluje Apple o 1 000 000 000 000 dolárov. Vraj mal v iPhone špeciálne funkcie, ktoré mu firma ukradla na vývoj iOS

NEWS APPLE
Uložiť Uložené

Hodnota akcií firmy Apple pritom práve prekročila 1,5 bilióna dolárov.

Zákazník spoločnosti Apple sa ju rozhodol zažalovať o astronomický 1 bilión dolárov. Vo svojom súdnom podaní tvrdí, že keď v roku 2018 priniesol svoj iPhone do jedného z Apple obchodov v Missouri, pretože prestal korektne fungovať a vyžadoval opravu, spoločnosť si telefón ponechala a v skutočnosti mu telefón namiesto opravy vymenila za nový kus, upozorňuje Business Insider.

Muž žaluje Apple o 1 bilión dolárov. Vraj mal v iPhone špeciálne funkcie, ktoré mu firma ukradla na vývoj iOS
Zdroj: Pixabay

Raevon Terrel Parker argumentuje, že vo svojom telefóne mal nainštalované funkcie, ktoré Apple počas servisu objavilo a následne v tajnosti využilo na vývoj operačného systému iOS 12.

Aj keď zo súdneho podania nevedno, čo Parker považuje za nové špeciálne funkcie, na internete sa špekuluje o tom, že mohol mať v iPhone nainštalovanú verziu operačného systému, ktorá ešte nebola určená pre verejnosť ani v rámci testovania, a tak mu ju z mobilu odstránili.

Nevieme, či je táto teória pravdivá, alebo Parker vo svojom smartfóne naozaj vymyslel špeciálne nové funkcie.

Odporúčané
Slováka Jakuba vraj policajná hliadka dobila tak, že mu zlomili časť lebky. V cele mu kľačali na krku a bál sa, že zomrie Slováka Jakuba vraj policajná hliadka dobila tak, že mu zlomili časť lebky. V cele mu kľačali na krku a bál sa, že zomrie 12. júna 2020, 15:36

V žalobe označil za neprijateľné, že ho počas sťažovania v dotknutom Apple obchode pracovníci označili za blázna, aj keď on svoje mentálne zdravie považuje za nevyčísliteľné.

Predchádzajúce súdne podanie mu však súd zavrhol, a tak zrejme rovnaký osud čaká aj najnovšiu žalobu. Parker sa tak bilióna dolárov od Apple zrejme nedočká, aj keď hodnota firmy na burze práve prekročila 1,5 bilióna.

Domov
Zdieľať
Diskusia