Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. júna 2020, 20:01
Čas čítania 2:30
Tina Hamarova

Haló, pán Kramár, svet sa zmenil

Haló, pán Kramár, svet sa zmenil
Zdroj: reprofoto TV JOJ
REFRESHER MAROŠ KRAMÁR PETER SAGAN SEXUÁLNE OBŤAŽOVANIE
Uložiť Uložené

Keď som mala 18, inštruktor autoškoly ma chytal za koleno, aby som akože vedela kedy brzdiť a pridať. Úprimne? Bolo mi na grcanie...

Stala sa mi taká vec. Keď som mala 18 rokov a robila som si vodičák na auto, vedúci autoškoly mi počas prvej jazdy dal niekoľkokrát ruku na koleno v zmysle „teraz pridaj, teraz brzdi“. Vyplašilo ma to a bolo mi to veľmi nepríjemné, ale chcela som predsa prejsť, nič som nepovedala. 

Nakoniec mi pridelili inštruktorku-ženu a situácia sa už neopakovala, vydýchla som si.

 Horšie však prišlo, keď som si k tomu robila aj vodičák na motorku, ktorý viedol výlučne vedúci inštruktor. Tam som nenápadným dotykom fakt nemala kam ujsť, ale bola som mladá, kamošky mi hovorili, že sa im to stalo tiež a mala som len pár jázd, tak som si povedala, že to vydržím.

Ale úprimne? Bolo mi na grcanie. 

Odporúčané
Maroš Kramár šteklil maskérku na zadku, ostatní účinkujúci sa na tom zabávali. TV JOJ asi odvysielala sexuálne obťažovanie Maroš Kramár šteklil maskérku na zadku, ostatní účinkujúci sa na tom zabávali. TV JOJ asi odvysielala sexuálne obťažovanie 9. júna 2020, 7:45

Alebo skúsme iný príbeh. Ako 19-ročná som šla v meste popod stavbu, na ktorej pracovalo niekoľko mužov. Mala som oblečenú sukňu, takže sa na mňa „samozrejme“ spustila spŕška popiskovania a rečí typu „dobre, že už je leto, vytiahli sukničky.“  Cítila som sa ako kus dobytka, tak som si následne radšej vždy vybrala dlhšiu cestu, akoby som mala ísť opäť popod stavenisko.

Stalo sa vám takého niečo tiež? Alebo takto, koľkým ženám sa takéto niečo stalo tiež? A deje sa stále?

Haló, svet sa zmenil

V druhom príbehu som napísala, že „samozrejme, že na mňa pískali,“ tak to vtedy chodilo. Ale ja už dávno nemám 18 ani 19 a svet sa za poslednú dekádu výrazne zmenil.

Aspoň taký som mala pocit popri všetkých #meetoo kampaniach, odsúdených Weinsteinoch a Epsteinoch alebo, aby sme ostali doma, obvinených vedúcich v tábore, Saganovej ruke na zadku hostesky či kritike oplzlých novinárov na tlačovkách.

A potom sa stane toto. Televízia, ktorej programy sledujú desiatky 18-19 ročných „mladých ja“, odvysiela ako bonus na záver Kramárove poškrabkávanie zadku maskérky. Ak by to neodvysielali vôbec, problém by to, samozrejme, nevyriešilo.

Domov
Zdieľať
Diskusia