Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. mája 2020, 21:00
Čas čítania 0:41
Daniel Mikolášik

Bratislavský primátor Vallo kvôli koronavírusu požiadal o zníženie platu

NEWS BRATISLAVA MATÚŠ VALLO
Uložiť Uložené

Ide však v podstate o zníženie navýšenia jeho platu.

Primátor Bratislavy Matúš Vallo bude od júna opäť zarábať mesačne pôvodných 6 048 eur. Požiadal o to sám, vo štvrtok mu návrh odklepli mestskí poslanci. Dôvodom zníženia mzdy majú byť ekonomické opatrenia v súvislosti s koronavírusom.

Ako informujú Bratislavské noviny, návrh predložila prvá námestníčka primátora Tatiana Kratochvílová na základe Vallovej žiadosti. Primátor si však počas svojho funkčného obdobia navýšil plat už dvakrát. Prvýkrát ešte koncom novembra 2019 z pôvodných 5 316 eur mesačne na 6 048 eur.

Odporúčané
Bratislavský primátor Vallo po novom zarobí za mesiac 6 000 eur, o 700 eur viac ako minulý rok Bratislavský primátor Vallo po novom zarobí za mesiac 6 000 eur, o 700 eur viac ako minulý rok 21. novembra 2019, 15:48

Od 1. januára 2020 však jeho plat mesto navýšilo na 6 520 eur mesačne. Po znížení teda Vallo dostane mzdu, ako po prvom zvýšení z konca minulého roka. V podstate ide o zníženie navýšenia platu primátora hlavného mesta.

„Naďalej bude posielať aj sumu 480 eur, ktorá predstavuje minuloročné zvýšenie platu oproti nástupnému platu z roku 2018, na transparentný účet Nadácie mesta Bratislavy a to od júna. Doteraz túto sumu posielal na účet organizácie ktopomozeslovensku.sk,“ uviedla pre Bratislavské noviny k platu primátora hovorkyňa magistrátu Katarína Jánošíková.

„Zníženie svojho platu považuje primátor za gesto solidarity s ľuďmi, ktorých sociálna a ekonomická situácia sa zhoršila v dôsledku výpadku príjmov v čase koronakrízy,“ dodala Jánošíková.

Bratislavský primátor Vallo kvôli koronavírusu požiadal o zníženie platu. Po novom zarobí mesačne 6 000 eur
Zdroj: TASR/Pavol Zachar
Domov
Zdieľať
Diskusia