Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. novembra 2019, 15:48
Čas čítania 0:00
Vl Mi

Bratislavský primátor Vallo po novom zarobí za mesiac 6 000 eur, o 700 eur viac ako minulý rok

NEWS BRATISLAVA MATÚŠ VALLO
Uložiť Uložené

Zvýšenie platu mu odklepli poslanci.

Primátor Matúš Vallo bude od decembra zarábať mesačne 6 048 eur. Plat mu vo štvrtok odklepli mestskí poslanci. Doteraz zarábal o 700 eur menej, presne 5 316 eur mesačne.

Aktuálny základný či minimálny plat primátora hlavného mesta je 4032 eur. Vypočítava sa súčinom priemernej mesačnej mzdy zamestnanca v národnom hospodárstve a príslušného násobku. Mestské zastupiteľstvo však na návrh starostu Vrakune a mestského poslanca Martina Kuruca rozhodlo, že Vallovi základný mesačný plat značne zvýšia, a to konkrétne na sumu 6048 eur.

Odporúčané
Vallo o Dúhovom Pride: Chcem sa zastať tých, ktorí sa cítia oprávnene ohrození Vallo o Dúhovom Pride: Chcem sa zastať tých, ktorí sa cítia oprávnene ohrození 16. júla 2019, 18:26


Kuruc svoj návrh navýšiť primátorovi plat v takejto výške zdôvodnil, že Vallo sa ako šéf bratislavskej samosprávy chopil šance, svoju prácu robí dobre a nebál sa doteraz pustiť aj do takých problematických tém, ako je parkovacia politika.

Bratislavský primátor Vallo po novom zarobí za mesiac 6 000 eur, o 700 eur viac ako minulý rok
Zdroj: Pavol Zachar/TASR

Mestská poslankyňa Lenka Antalová Plavuchová poukázala na to, že poslanci vidia, koľko práce a energie vynaložil Vallo pri vykonávaní svojej funkcie. Myslí si, že navýšenie mzdy zodpovedá výsledkom jeho práce.

Domov
Zdieľať
Diskusia