Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
30. mája 2020, 9:27
Čas čítania 6:59
Jakub Paulík

Od Sladkej Valentíny až do sveta Marvelu. 10 slávnych telenoviel a osudy ich hercov

Od Sladkej Valentíny až do sveta Marvelu. 10 slávnych telenoviel a osudy ich hercov
Zdroj: Caracol Televisión/Telemundo
FILMY A SERIÁLY TELENOVELY
Uložiť Uložené

Telenovely sa nás na konci každej časti snažili nalákať na ďalšiu epizódu. Častokrát sa im to podarilo.

Telenovely sú známe svojím jednoduchým, miestami až prízemným dejom, množstvom romantických línií a „miliónom“ epizód. Verejne ich väčšina divákov odsúdi a v podstate sa tomu nikto ani nečuduje.

I tak ale majú na Slovensku svoju dlhú históriu a o ich diváckom úspechu hovorí aj to, že ich televízie dlhý čas pravidelne pridávali do svojho programu. A treba priznať, že telenovely nie sú záležitosťou len pre dôchodcov.

Pokiaľ si aj ty ihneď po škole utekal k novej časti Divokého anjela, dobre vieš, o čom je reč. Kto by v mladosti nemiloval sympatickú Nataliu Oreiro? Telenovely však dokázali spríjemniť večerný oddych aj pracujúcim ľuďom.

V tomto článku si prečítaš:
  • Aký má Natalia Oreiro vzťah k Slovensku a Rusku
  • Ktorý herec zo Sladkej Valentíny si zahral v populárnom seriáli Narcos
  • U ktorej herečky z populárnej telenovely potvrdili koronavírus
  • Komu sa podarilo prepracovať až na Hollywoodsky chodník slávy
Odporúčané
Vraždili a jedli svoje obete. Seriály, v ktorých sérioví vrahovia nepoznali zľutovanie Vraždili a jedli svoje obete. Seriály, v ktorých sérioví vrahovia nepoznali zľutovanie 4. mája 2020, 8:55

Kachorra

Natalia Oreiro s výrazným výstrihom a červeným klobúkom jazdí v aute a spieva svoju skladbu Cuesta Arriba, Cuesta Abajo. Sympatická rodáčka z Uruguaja týmto spôsobom odštartovala všetkých 150 častí telenovely Kachorra (Žena na úteku), ktorú si obľúbili aj slovenskí diváci.

V seriáli po hlavnej hrdinke Antonii Guerrero prezývanej ako Kachorra pátra polícia, ktorá ju neprávom podozrieva z vraždy. Po nešťastnej autonehode preberie identitu istej Rosario, ktorá pri nehode stratila pamäť.  Kachorra sa tak s novým menom dostáva do domu bohatého podnikateľa Bruna Moraviu, v ktorom mala pravá Rosario vychovávať jeho mladších súrodencov.

Postava Natalie Oreiro musí celý čas skrývať svoju pravú tvár, snažiť sa očistiť svoje meno či zápasiť s nepríjemnou tetou Bernardou. Do toho všetkého sa musí rozhodnúť, či si jej lásku zaslúži súčasný partner Germán alebo šéf Bruno. Toho si však stráži žiarlivá priateľka Mercedes.

Herečka a speváčka Natalia Oreiro nedávno oslávila 43 rokov, no v čase natáčania Kachorry mala len 24. Pri svojich hudobných turné navštívila viackrát aj Česko či Slovensko a tunajších fanúšikov si zjavne veľmi váži.

Na videu z konca minulého roka milými slovami pozdravila fanúšikov z Česka a Slovenska a tvrdila im, že by chcela v roku 2020 koncertovať v našich krajinách. Tieto plány jej však prekazila pandémia koronavírusu.

Zo slovanských krajín jej ale pravdepodobne najviac učarovalo Rusko, kde nakrúcala aj argentinsko-ruský seriál V ritme tango. Začiatkom mája sa natočila pri spievaní ruskej piesne (pozri nižšie), ktorou si podľa The Astana Times uctila Deň víťazstva vo Veľkej vlasteneckej vojne. Svojich fanúšikov z Ruska už v minulosti pritom potešila napríklad skladbou United by love, v ktorej tiež spieva po rusky.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

С Днём Победы! Мира во всём мире! Я вас люблю! ❤ Feliz Día de la Victoria! Paz en el mundo! Los quiero! ❤

Príspevok, ktorý zdieľa club de fans de Natalia Oreiro (@natalia_oreiro_official),

Divoký anjel

Ešte než sa diváci dostali ku Kachorre, mohli Nataliu Oreiro vidieť v jej ďalšom veľkom hite s názvom Divoký anjel. V 270 častiach herečka stvárňovala postavu drzej siroty Milagros a v seriáli tvorila pár s Ivom Di Carlom, ktorého zosobnil známy telenovelový herec Facundo Arana

S ním si v roku 2006 zahrala aj v telenovele Rany z lásky. Podobne ako v Kachorre, aj v Divokom anjelovi sa musela postava Natalie Oreiro popasovať s domom plným ľudí z vyššej kasty, z ktorých ju mnohí považovali len za obyčajnú slúžku. Titulná skladba k Divokému anjelovi s názvom Cambio Dolor sa stala svojho času obrovským hitom a v súčasnosti ju už na Youtube videlo cez 30 miliónov ľudí.

Odporúčané
Lesbickú scénu natáčali až 10 dní, režisér na herečky vyvíjal tlak. Ako zachraňuje erotické scény filmový koordinátor intimity? Lesbickú scénu natáčali až 10 dní, režisér na herečky vyvíjal tlak. Ako zachraňuje erotické scény filmový koordinátor intimity? 26. januára 2020, 9:33

Fanúšikovia telenovely si ale dozaista spomenú aj na pieseň Me Muero de Amor, ku ktorej Natalia v roku 2014 natočila úplne nový klip a skladbu prespievala do ruštiny. Áno, Rusi Natáliu milujú a ona im to vracia. V „prerábke“ klipu si mimochodom zahral aj zostarnutý Facundo Arana.

S Facundom Aranom je Natalia Oreiro dlhoročná kamarátka, a tak na neho nezabudla ani počas koncertnej šnúry Unforgettable Tour 2019 a k jeho narodeninám mu na koncerte v Kaliningrade zaspievala všetko najlepšie.

Týmto spôsobom určite potešila mnohých fanúšikov, ktorí by si priali, aby táto dvojica tvorila pár. Natalia Oreiro je však od roku 2001 vydatá za hudobníka Ricarda Mollu. Spolu majú jedno dieťa. Okrem herectva a hudby sa dlhodobo venuje spolupráci s organizáciami Greenpeace či UNICEF.

Skrytá vášeň

V Skrytej vášni sa narozdiel od Divokého Anjela a Kachorry dostáva do popredia trojica mužov. Bratia Franco (Michel Brown), Juan (Mario Cimarro) a Oscar (Juan Alfonso Baptista) plánujú pomstiť smrť svojej sestry, ktorá žila s bohatým Bernardom Elizondom. Cieľom ich odplaty sa majú stať Bernardove dcéry Jimena (Paola Ray), Norma (Danna García) a Sarita (Natasha Klauss). Juan sa však do Normy zamiluje, čo skomplikuje celý plán.

Danna García, predstaviteľky Normy, si po Skrytej vášni zahrala vo viacerých ďalších telenovelách. Colombia Reports uvádza, že si vyskúšala aj dabovanie postavy Barbie v Toy Story 3. V originálnej verzii však hlas postave prepožičala Jodi Benson, Dannu by si mohol počuť iba v španielskej verzii. V posledných mesiacoch sa Garcia dostala do médií  pretože sa u nej potvrdilo ochorenie Covid-19, z ktorého sa našťastie vyliečila.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Danna Garcia (@dannagarciao),

Mario Cimarro alias Juan zo Skrytej vášne v rozhovore z roku 2018 pre TV Markíza povedal, že si zamiloval naše hlavné mesto, jedlo a slovenské ženy, ktoré opísal ako najkrajšie na svete. A zdá sa, že to myslel vážne.

V súčasnosti totiž tvorí pár so Slovenkou Bronislavou Gregušovou, ktorá v roku 2015 súťažila vo finále Miss. Počas prvej dovolenky na Slovensku bol Mario aj na 22. ročníku Dňa otvorených dverí v Markíze a zabavil davy divákov.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Hi corona..., can you please stop? I want to travel with my man❤... thanks #tbt#tb#memory#miami#travel#love#couple#couplegoals#trip

Príspevok, ktorý zdieľa Bee (@bronigregus),

Jednoducho Mária

Jednoducho Mária má na Slovensku špeciálne miesto. Patrila medzi úplne prvé telenovely, aké sa k nám dostali. Hlavná hrdinka Mária de Carreño (Victoria Ruffo) pochádza z chudobných pomerov a do Mexika pricestuje za prácou. Zažije tam veľkú lásku a splodí aj syna. Telenovela však ukázala aj jej kariérny postup – z negramotnej krajčírky sa stala kreatívna návrhárka.

Z Jednoducho Márie i Divokého anjela si na Slovensku uťahovala fiktívna hudobná skupina Krímeš známa z relácie Uragán. Interpreti Peter Marcin a Andy Kraus v skladbe spievajú o negatívnom vplyve telenoviel na slovenských divákov. Victoria Ruffo, predstaviteľka Márie, sa podľa IMDb počas svojej kariéry objavila v množstve ďalších telenoviel. Slováci ju môžu poznať napríklad z Víťazstva lásky (2010), V mene lásky (2008) či z Macochy (2005).

Esmeralda

V telenovele Esmeralda sa stretávajú dva svety. Jeden plný bohatstva a prepychu a druhý plný chudoby. Do prvého z nich patrí José Armando (Fernando Colunga), ktorý je od narodenia zvyknutý na luxus. Slepé dievča Esmeralda (Leticia Calderón) sa naopak musela prispôsobiť skromným životným podmienkam.

Keď sa tieto dva svety spoja, Esmeralda a José si uvedomia, že sú stvorení jeden pre druhého. Ich cesty sa počas 137 častí na istý čas rozídu, no diváci aj tak očakávajú, že všetko nakoniec dobre dopadne.

Podľa portálu Eurozpravy mala telenovela Esmeralda „boom“ okrem Mexika aj v strednej a východnej Európe. Trend telenoviel z 90. rokov a začiatkov milénia sa na Slovensku skrátka nedá poprieť.

 

Rosalinda

Rosalinda podobne ako Esmeralda či Jednoducho Mária pracuje s témou ženy z chudobnejších pomerov, ktorá vytvorí pár s bohatým mužom. Jednou zo zápletiek telenovely je, že otec hlavného hrdinu Fernanda Josého (Fernando Carrillo), znásilnil Rosalindinu matku.

Podľa LA Times v 90. rokoch hlavná predstaviteľka Rosalindy Thalía účinkovala v ďalších troch telenovelách, ktoré ju preslávili po 180 krajinách. Rovnako ako Natalia Oreiro ale nie je len úspešnou telenovelovou herečkou, no aj speváčkou.

Meno Thalíe sa dokonca v roku 2013 objavilo aj na známom Hollywoodskom chodníku slávy, píše Huffington Post. Malou zaujímavosťou je aj to, že ako úplne prvá celebrita tancovala na verejnosti s vtedajším prezidentom USA Barackom Obamom.

La Tormenta: Pokušenie lásky

Narozdiel od mnohých vyššie menovaných telenoviel je hlavná hrdinka La Tormenty María Teresa Montilla (Natalia Streignard) finančne zabezpečenou a sebaistou ženou. Spočiatku sa zdá, že uloviť jej srdce bude poriadne náročné. Avšak po návrate do mesta, v ktorom vyrastala, stretne charizmatického Santosa (Christian Meier), správcu haciendy s názvom La Tormenta. Po počiatočných nezhodách medzi nimi vzplanie iskra. 

Podľa IMDb si Natalia Straignard, predstaviteľka Maríe Teresy, ešte 3 roky po La Tormente zahrala v El Juramento, no následne sa zo sveta telenoviel vytratila. V rovnakom roku spoznala svojho muža, podnikateľa Donata Calandriella, s ktorým má teraz tri deti.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Natalia Streignard (@natystreignard),  

 

Sladká Valentína

Slovenskí diváci sa s Nataliou Streignard stretli aj v populárnej telenovele Sladká Valentína, ktorú môžeš poznať aj pod českým prekladom Má tlustá Valentýna. Štíhla herečka v seriáli vystupuje ako dievča s nadváhou, ktoré je síce inteligentné, ale príliš krásy nepobralo, za čo ju okolie často odsudzuje.

Napriek tomu si dokáže získať lásku krásneho Orestesa. Jeho predstaviteľ, Juan Pablo Raba, sa ako jeden z mála telenovelových hercov dokázal prebojovať k serióznej filmovej a seriálovej tvorbe. 

Môžeš ho poznať napríklad z populárneho seriálu Narcos od Netflixu, v ktorom stvárnil Gustava Gaviriu, bratranca obávaného narkobaróna Pabla Escobara. Okrem toho si zahral v akčnej dráme Anjel pomsty po boku Jennifer Garner a vidieť si ho mohol tiež v seriáli Agenti S.H.I.E.L.D., v ktorom hral postavu Joeya Gutierreza.

Keď budeš moja

Obľúbená telenovela Keď budeš moja sa opäť tradične zameriava na chudobnú peknú ženu, ktorá sa zamiluje do rovnako krásneho, ale veľmi bohatého muža. Paloma (Silvia Navarro) pracuje ako zberačka kávy a do oka jej padne Diego (Sergio Basañez), ktorý má po otcovi zdediť kávové plantáže. 

Dvojica hercov Silvia Navarro a Sergio Basañez sa spoznali ešte pri natáčaní telenovely z roku 1999, po ktorej sa z nich stali milenci. V čase natáčania Keď budeš moja už ale neboli spolu. Pri natáčaní romantických scén preto museli na všetko zabudnúť a zahrať to, čo požadoval scenár.

Filmovanie seriálu však stálo aj za počiatkom nových párov. Seriálová Bárbara (Anette Michel) a Fabián (Rodrigo Abed) hrali manželský pár a v roku 2002 sa zobrali aj v skutočnom živote. No ako ich vzťah rýchlo začal, tak aj rýchlo sa skončil. Rok na to sa totiž rozviedli.

Vráťme sa ale k hlavnej hviezde Sergiovi, ktorý hral postavu Diega. Ten sa stal snom mnohých žien, ktoré museli byť po zisteniach bulváru sklamané. Portál Yucatan uvádza, že Basañez je známy viacerými milostnými aférami s mužmi.

K mileneckému vzťahu so Sergiom sa priznal napríklad hudobný producent Hugo Mejuto. Paparazzom sa herca podarilo odfotiť aj s modelom Vincenten Tamayom, ktorý ho údajne neskôr podviedol. Veľký záujem bulváru o Sergiovu sexuálnu orientáciu sa mohol podpísať na jeho depresiách.

Odporúčané
Robert Rosenberg: Získal som toľko porno Oscarov, že som si už pripadal ako Karel Gott. Všetky som napokon rozdal (Rozhovor) Robert Rosenberg: Získal som toľko porno Oscarov, že som si už pripadal ako Karel Gott. Všetky som napokon rozdal (Rozhovor) 19. januára 2020, 10:11

V interview pre Imagen Ficción herec nazýva duševné problémy chorobami tohto storočia a tvrdí, že sú často výsledkom nedostatku uznania v práci či tráum z detstva, ktoré človeka v dospelosti dobehnú. Kvôli psychickým ťažkostiam išiel na terapiu, pri ktorej mu predpísal lieky. Tvrdí však, že práve tie ho mali pripraviť o prácu.

Neuvedomil si totiž, že vedľajšie účinky liekov majú negatívny vplyv na jeho pamäť. Kvôli ním postupne nevedel poriadne reagovať na svet okolo seba, ani na udalosti v rodine. Dlhodobo nemohol vstať z postele, nepociťoval hlad a neustále premýšľal o smrti.

Túžba tela

V Túžbe tela diváci sledovali ciele priebojnej zlatokopky Isabel (Lorena Rojas), ktorá si zobrala starého a veľmi bohatého Pedra José Donosa (Andrés Garcia). Keď ho zavraždili, očakávala, že si bude môcť so svojím milencom v pokoji užívať dedičstvo, no jej bývalý manžel sa reinkarnuje do tela mladého roľníka Salvadora (Mario Cimarro zo Skrytej vášne).

Starý boháč v tele neodolateľného mladého muža pripraví na Isabel plán pomsty. Postarší Andrés García, ktorý má dnes už 79 rokov, prežil svoju kolegyňu Lorenu Rojas o celých 35 rokov. Tá totiž v roku 2015 ako 44-ročná zomrela po boji s rakovinou prsníka.

Domov
Zdieľať
Diskusia