Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. mája 2020 o 11:06
Čas čítania 0:59
Čoje Matej Ohrablo

Mať dve michelinské hviezdy je ťažšie ako jednu alebo tri, samovraždy nie sú výnimka, hovorí jeden z najlepších šéfkuchárov

PODCASTY PODGAST
Uložiť Uložené

Lukáš Hesko patrí medzi najlepších slovenských šéfkuchárov. Pred svojim pôsobením v trnavskej reštaurácii Akademia žil v Štokholme. Tam varil v dvojhviezdičkovej reštaurácii Gastrologik, ktorá bola v tom čase 21. najlepšia reštaurácia na svete.

 Odoberaj zadarmo na: Spotify, Apple podcasty, Google podcasty

Čo sú podcasty a ako ich počúvať? Dozvieš sa tu

Sleduj Podgast na Refresheri

V tomto podcaste sa okrem iného dozvieš:
  • Aké nové a brutálne toppingy na langoš by Lukáš Hesko vedel okamžite zaviesť
  • Prečo by sme mali rešpektovať jedlá ako burger či pizza
  • Prečo je oveľa ťažšie mať ako reštaurácia dve michelinské hviezdy oproti jednej alebo trom

Tento týždeň sa najobľúbenejší slovenský podcast o jedle vracia k insiderskym témam s insiderským hosťom Lukášom Heskom z trnavskej reštaurácie Akademia. Témou však nie je iba vysoká gastronómia. Akademia svoj úspech postavila na koncepte pivárne a „jedla k pivu”. Akurát to robí spôsobom, aký nemá páru na celom Slovensku. Šéfkuchár Lukáš Hesko približuje práve tento kontrast ľudovej a vysokej kuchyne. 

Lukáš Hesko patrí medzi najlepších slovenských šéfkuchárov. Rok pôsobil v Štokholme v dvojhviezdičkovej reštaurácii Gastrologik, ktorá bola v tom čase 21. najlepšia reštaurácia na svete. Momentálne vedie podnik Akademia v Trnave, do ktorého za jeho nápaditým a predsa jednoduchým jedlom merajú hostia cestu z celého Slovenska, ale aj spoza hraníc.

Podgast je podcast, ktorý vychádza každú stredu a pre Refresher ho tvorí foodbloger Čoje. Volá si doň zaujímavých hostí, s ktorými sa pustia do reči bez osnov a pravidiel. Začnú o jedle a skončia pri hocičom, na čo majú chuť. Dajte Podgastu odber na platforme, na ktorej počúvate podcasty a hudbu. Neujde vám žiadna časť s parádnymi hosťami nielen z oblasti gastronómie.

V prípade akýchkoľvek návrhov alebo pripomienok k podcastom nám napíš na adresu [email protected]
Domov
Zdieľať
Diskusia