Lukáš Hesko patrí medzi najlepších slovenských šéfkuchárov. Pred svojim pôsobením v trnavskej reštaurácii Akademia žil v Štokholme. Tam varil v dvojhviezdičkovej reštaurácii Gastrologik, ktorá bola v tom čase 21. najlepšia reštaurácia na svete.
Odoberaj zadarmo na: Spotify, Apple podcasty, Google podcasty
Čo sú podcasty a ako ich počúvať? Dozvieš sa tu
Sleduj Podgast na Refresheri
- Aké nové a brutálne toppingy na langoš by Lukáš Hesko vedel okamžite zaviesť
- Prečo by sme mali rešpektovať jedlá ako burger či pizza
- Prečo je oveľa ťažšie mať ako reštaurácia dve michelinské hviezdy oproti jednej alebo trom
Tento týždeň sa najobľúbenejší slovenský podcast o jedle vracia k insiderskym témam s insiderským hosťom Lukášom Heskom z trnavskej reštaurácie Akademia. Témou však nie je iba vysoká gastronómia. Akademia svoj úspech postavila na koncepte pivárne a „jedla k pivu”. Akurát to robí spôsobom, aký nemá páru na celom Slovensku. Šéfkuchár Lukáš Hesko približuje práve tento kontrast ľudovej a vysokej kuchyne.
Lukáš Hesko patrí medzi najlepších slovenských šéfkuchárov. Rok pôsobil v Štokholme v dvojhviezdičkovej reštaurácii Gastrologik, ktorá bola v tom čase 21. najlepšia reštaurácia na svete. Momentálne vedie podnik Akademia v Trnave, do ktorého za jeho nápaditým a predsa jednoduchým jedlom merajú hostia cestu z celého Slovenska, ale aj spoza hraníc.
Podgast je podcast, ktorý vychádza každú stredu a pre Refresher ho tvorí foodbloger Čoje. Volá si doň zaujímavých hostí, s ktorými sa pustia do reči bez osnov a pravidiel. Začnú o jedle a skončia pri hocičom, na čo majú chuť. Dajte Podgastu odber na platforme, na ktorej počúvate podcasty a hudbu. Neujde vám žiadna časť s parádnymi hosťami nielen z oblasti gastronómie.