Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
5. mája 2020, 16:12
Čas čítania 0:56
Matej Krajčovič

The Mountain z Game of Thrones prijme denne 10-tisíc kalórií v 6 jedlách. Takto sa stravuje najsilnejší muž planéty

FILMY A SERIÁLY GAME OF THRONES POSILŇOVANIE
Uložiť Uložené

Hafbór Júlíus Björnsson je možno najsilnejším mužom planéty. Meria 205 centimetrov a váži 193 kíl.

Islanďan Hafbór Júlíus Björnsson, ktorého si určite nemohol prehliadnuť v seriáli Game of Thrones, kde stvárnil postavu The Mountaina, je poriadne veľkým a silným mužom. 

Väčšina informácií hovorí o tom, že meria až 205 centimetrov a váži 193 kilogramov. Nečudo, že okrem hereckých epizód sa venuje aj súťaženiu v sérii World's Strongest Man, ktorú v roku 2018 aj vyhral.  

Björnsson pred pár dňami pokoril svetový rekord v mŕtvom ťahu, kedy zdvihol rovných 501 kilogramov. Vo vzduchu túto záťaž udržal dve sekundy.  

Server LadBible pri tejto príležitosti opäť zverejnil staršie video, ktoré dáva nahliadnuť do silákovho jedálnička. 

Asi ti je jasné, že vegánom rozhodne nebude. Denne „zožerie“ až 10 tisíc kalórií (41 840 kJ), čo je viac než štvornásobok hodnôt, ktoré by mal podľa tabuliek prijať bežný muž.

Odporúčané
10 najhorších scenáristických chýb a nelogickostí, ktoré pochovali 8. sériu Game of Thrones 10 najhorších scenáristických chýb a nelogickostí, ktoré pochovali 8. sériu Game of Thrones 21. mája 2019, 20:30

„Je sedem hodín ráno a na tanieri mám 6 vajíčok, veľa slaniny a tri francúzske toasty,“ popisuje svoje raňajky. 

o pol desiatej ale prichádza ďalšie jedlo, tentokrát ryža kvôli sacharidom, špenát a bizónie mäso. Jeho ďalšie tri jedlá dňa sú v podstate rovnaké, len raz pribudne trochu viac zeleniny.

Šiesty a posledný pokrm si dával v reštaurácii s rodinou, kde pribudol aj cheat meal v podobe steaku, zemiakov a hranoliek. Išlo pritom o netréningový ďeň, Björnsson si tak dával iba niekoľko 10-minútových prechádzok, aby pomohol rozbehnúť svoje trávenie. 

The Mountain si tak skoro žiadnu diétu určite nedá, chystá totiž boxerský zápas s Eddie Hallom, ktorý rekord v mŕtvom ťahu držal až do minulého týždňa. Bjorssön ho prekonal o jediný kilogram.

Odporúčané
The Mountain sa v ringu pobije s Eddiem Hallom, ktorého rekord v mŕtvom ťahu prekonal s váhou 501 kg The Mountain sa v ringu pobije s Eddiem Hallom, ktorého rekord v mŕtvom ťahu prekonal s váhou 501 kg 4. mája 2020, 18:52
Domov
Zdieľať
Diskusia