Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. apríla 2020, 17:32
Čas čítania 0:53
Tina Hamarova

Veľká časť nakazených v USA sú väzni. Vo väzení v Ohiu má koronavírus až 73 % všetkých odsúdených

Veľká časť nakazených v USA sú väzni. Vo väzení v Ohiu má koronavírus až 73 % všetkých odsúdených
Zdroj: Google maps/Marion Correctional Institution
NEWS USA
Uložiť Uložené

Väčšina z väzňov nemá takmer žiadne príznaky, choroba sa medzi nimi aj preto šíri veľmi rýchlo.

V americkom štáte Ohio je nakazených takmer 13 tisíc ľudí - viac ako 20% z nich sú len väzni. V štátnom väzení Marion Correctional Institution odhalili testy epicentrum nákazy. Viac ako 1800 ľudí z celkového počtu 2500 väzňov má Covid-19. Nákazu potvrdili aj u ďalších 109 strážcov a zamestnancov väznice. Informuje National Public Radio.

„Keďže sme testovali úplne všetkých - teda aj tých, ktorí nemali symptómy, dostali sme takéto číslo. Pretože pozitívni boli aj ľudia, ktorých by sme nemali dôvod testovať,“ tvrdí v stanovisku nápravnovýchovné centrum v Ohiu. 

To otvára podozrenie, že väznice budú podobne ako turistické lode, „uzavretými epicentrami“ nákazy, z ktorých v podstate niet úniku. Len v samotnom štáte Ohio je spolu vo všetkých väzniciach  2400 prípadov nakazených väzňov a 244 zamestnancov. To je zatiaľ najviac spomedzi štátov USA, ale najmä preto, že otestovali ozaj všetkých väzňov. 

Domov
Zdieľať
Diskusia