Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. apríla 2020 o 8:24
Čas čítania 0:54
Adam Novosad

Ani Macron už skrz koronavírus nedôveruje Číne. Stali sa veci, o ktorých nevieme, obvinil tamojšiu vládu

NEWS
Uložiť Uložené

Francúzsky prezident sa pridal k americkej vláde, ktorá začala analyzovať, či Číňania nechtiac vírus nevypustili z laboratória.

Najnovšie sa medzi svetových lídrov, ktorí spochybňujú, ako v skutočnosti prebiehala pandémia koronavírusu v Číne, zaradil aj Emmanuel Macron. Francúzsky prezident reagoval na aktualizovaný počet úmrtí zverejnených touto ázijskou krajinou, upozorňuje The Independent.

Tamojšia vláda uviedla, že v meste Wu-chan v skutočnosti zomrelo o 1290 pacientov viac, ako úrady pôvodne tvrdili. Celkový počet úmrtí sa tak vyšplhal na 4632 obetí. Toto oznámenie predstavuje takmer 50-percentný nárast úmrtí.

Odporúčané
Čínske mesto Wu-chan priznalo ďalších 1290 obetí koronavírusu Čínske mesto Wu-chan priznalo ďalších 1290 obetí koronavírusu 17. apríla 2020 o 6:48

Aj vo svetle týchto udalostí Emmanuel Macron vyhlásil, že v Číne sa v súvislosti s pandémiou koronavírusu stali veci, o ktorých nič nevieme. Snažil sa tak vyvrátiť aj kritiku demokracie, pretože po svete sa rozrastala skupina ľudí hlásajúcich, že komunistická diktatúra očividne funguje oveľa lepšie ako demokracie západného typu, keď sa tam nakazilo výrazne menej ľudí a oveľa menej ako v európskych krajinách ich aj zomrelo.

Pridaj sa do klubu REFRESHER+
Základné
5 €
Účtuje sa raz za 4 týždne
1,25 € / Týždeň
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Menej reklám
150 kreditov každé 4 týždne na nákup benefitov
Ročné - 17 %
60 € 50 €
Účtuje sa raz za rok
0,96 € / Týždeň
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Úplne bez reklám
2 000 kreditov ihneď na nákup benefitov
Zdieľanie článkov kamošom
Všetky možnosti predplatnéhoMám zľavový kód
Dokončením súhlasím s pravidlami a podmienkami portálu Refresher.
Domov
Zdieľať
Diskusia