Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. apríla 2020, 14:49
Čas čítania 4:57
Adam Novosad

Bratislava, Moskva aj Praha sa zmenili. Pozri sa, ako koronavírus vyprázdnil svetové destinácie

ZAUJÍMAVOSTI RÍM
Uložiť Uložené

Mestá, ktoré zvyčajne praskajú vo švíkoch, dnes zívajú prázdnotou.

Koronavírus vyprázdnil svetové metropoly, ktoré zvyčajne počas jarných mesiacov navštevujú milióny ľudí. V súčasnosti však stovky miliónov ľudí zostávajú v domácej karanténe, a tak by si sa mohol poprechádzať pred Eiffelovou vežou úplne sám, rovnako ako užiť si centrum Ríma bez akýchkoľvek turistov. Fotografie z jednotlivých miest pripomínajú post-apokalyptické filmy.

Bratislava

Bratislava sa stala mestom duchov. Slováci si svoje povinnosti v domácej karanténe plnia zodpovedne, o čom svedčí aj nasledujúci záber. Inštitút zdravotnej politiky z Ministerstva zdravotníctva publikoval nový model nákazy. Vrchol epidémie nás podľa modelu čaká na prelome júna a júla. Prognózy sa však aj vďaka prísnym nariadeniam a prázdnym uliciam zlepšili, keďže experti v najhoršom bode očakávajú okolo 170-tisíc nakazených.

Bratislava, Moskva aj Praha sa zmenili na ľudoprázdno. Sleduj, ako koronavírus vyprázdnil svetové destinácie
Zdroj: Dano Veselský/TASR

Pozri sa ako prázdne ulice Bratsilavy zachytili pred pár dňami naši fotografi v článkoch Na vlak ani na autobus dnes nikto nečakal a v článku Prázdna Eurovea a bratislavské námestia. Hlavné mesto sa vyhýba koronavírusu.

Odporúčané
Prázdna Eurovea a bratislavské námestia. Hlavné mesto sa vyhýba koronavírusu Prázdna Eurovea a bratislavské námestia. Hlavné mesto sa vyhýba koronavírusu 12. marca 2020, 20:43

Londýn

Rekonštrukčné práce na Westminsterskom paláci naďalej pokračujú, zatiaľčo Londýn sa zastavil. Väčšina pracovníkov, ktorí si mohli dovoliť zostať doma, si nastavili home office, upozorňuje The Guardian.

Nakazený premiér Boris Johnson krajinu riadi z domácej izolácie, ale princ Charles už po siedmich dňoch mohol po konzultáciách s lekármi karanténu opustiť, pretože stratil symptómy a z koronavírusu sa zotavil. Momentálne tam evidujú viac ako 25-tisíc nakazených ľudí, avšak počet obetí stúpa pomalšie ako na juhu Európy, pretože zatiaľ dosiahol 1 780. 

Praha, Moskva aj Londýn sa zmenili na ľudoprázdno. Sleduj, ako koronavírus vyprázdnil svetové destinácie
Zdroj: TASR/AP

 

Paríž

Domov
Zdieľať
Diskusia