Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. marca 2020, 15:40
Čas čítania 0:39
Matej Krajčovič

Kaderníčka sa s rizikom nákazy novým koronavírusom vysporiadala po svojom. Stačí jej dáždnik a strihá ďalej

ZAUJÍMAVOSTI HOLANDSKO VIDEO
Uložiť Uložené

U nás by niečo podobné nebolo možné.

Opatrenia proti koronavírusu na Slovensku znamenajú, že väčšina prevádzok okrem obchodov, drogérií, lekární a podobne musí zostať zatvorená. Týka sa to aj kaderníctiev, holičstiev a barber shopov. V okolitých krajinách je to veľmi podobné. 

LadBible však píše o holandskom vlasovom salóne Bella Rosa v mestečku Oss, ktorého zamestnankyňa sa vynašla a viac-menej bezpečne funguje ďalej.

Na videu vidíš, ako má kaderníčka medzi sebou a zákazníčkou po celý čas dáždnik, v ktorom je vystrihnutý otvor na oči a obe ruky. 

Video sa okamžite stalo virálnym a má už vyše 82-tisíc zdieľaní. Na druhom vidíš aj detailné kozmetické práce niťou, ktorou sa vytrháva a upravuje obočie. 

Odporúčané
Aktualizované: Toto je 100 prevádzok, ktoré fungujú v Bratislave aj v ťažkých časoch Aktualizované: Toto je 100 prevádzok, ktoré fungujú v Bratislave aj v ťažkých časoch 24. marca 2020, 13:35

U nás by niečo podobné nebolo v súlade s aktuálne platnými nariadeniami. Kaderníctva musia zostať zatvorené, nepatria totiž medzi životne dôležité prevádzky ako spomínané predajne potravín alebo lekárne. 

Aj u nás sa ale začína diskutovať o tom, že by mohli otvoriť napríklad záhradníctva. Riziko nákazy je v nich pri dodržaní odstupov medzi zákazníkmi minimálne a majitelia by sa tak moihli vyhnúť krachu. 

Domov
Zdieľať
Diskusia