Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
25. marca 2020, 9:06
Čas čítania 4:16
Jakub Paulík

Stredná škola plná sexu a drog. Poteš sa 10 menej známymi seriálmi na HBO

Stredná škola plná sexu a drog. Poteš sa 10 menej známymi seriálmi na HBO
Zdroj: HBO
FILMY A SERIÁLY HBO NAJLEPŠIE SERIÁLY
Uložiť Uložené

Máš chuť na oddychovú komédiu, mocenskú drámu či originálne sci-fi?

V poslednom článku z výberu HBO sme ti predstavili 10 overených seriálových hitov, ktoré patria medzi tie najznámejšie. Dnes sa pozrieme na menej populárne projekty, ktoré však svojou kvalitou určite nezaostávajú. O niektorých z nich si už pravdepodobne počul a možno práve počas domácej izolácie prišiel čas na to, aby si im venoval svoju pozornosť.


Vyskúšaj HBO GO na 7 dní bezplatne.


Odporúčané
Týchto 10 seriálových hitov na HBO oživí tvoje všedné dni v domácej izolácii Týchto 10 seriálových hitov na HBO oživí tvoje všedné dni v domácej izolácii 20. marca 2020, 14:40

Taboo

Dej Taboo sa odohráva začiatkom 19. storočia. Hlavnú úlohu drsného Jamesa Keziaha Deleneya stvárnil charizmatický Tom Hardy (Revenant, Warrior, Mad Max: Fury Road). Za seriálom okrem Toma Hardyho a jeho otca Chipsa stojí Steven Knight, ktorý svetu priniesol famóznu gangsterku Peaky Blinders.

Tvorcovia v Taboo skvelým spôsobom vystihli temnú atmosféru príbehu a milovníci starého Londýna budú skutočne nadšení. Okrem Hardyho v seriáli podávajú skvelý výkon aj mnohí predstavitelia vedľajších postáv, ako Oona Chaplin, Stephen Graham, Tom Hollander či Jefferson Hall. Viac sa o projekte, z ktorého sme zatiaľ mali možnosť vidieť iba prvú sériu, dočítaš v recenzii. V nej náš redaktor Taboo udelil 7,5/10.

Pacific

Po útoku Japonska na Pearl Harbor sa USA oficiálne zapojili do druhej svetovej vojny. V príbehu The Pacific divák sleduje boje amerických námorníkov, ktorých stvárnili Joe Mazzello, James Badge Dale či Jon Seda. Jednu z postáv v seriáli však zosobnil aj oscarový Rami Malek, ktorého môžeš poznať z filmu Bohemian Rhapsody či seriálu Mr. Robot.

Odporúčané
10 podceňovaných seriálov na Netflixe, ktoré ťa prekvapia 10 podceňovaných seriálov na Netflixe, ktoré ťa prekvapia 22. marca 2020, 10:05

The Pacific zobrazí nebezpečnú operáciu Watchtower alias Bitku o Guadalcanal či známy bojový konflikt o Okinawu. Seriál je často vnímaný ako menej kvalitný súrodenec geniálneho Band of Brothers, ale pokiaľ si nadšencom vojnového žánru, určite mu daj šancu.


The Leftovers

V priebehu troch sérii The Leftovers budeš svedkom toho, ako svet zareaguje na nevysvetliteľné zmiznutie 2 % populácie ľudstva. Mnohí prišli o svojich blízkych a nedokážu pochopiť, čo sa vlastne stalo. Niekto sa obráti na vieru, iní sa snažia so situáciou popasovať na vlastnú päsť.

Každý však pociťuje ťažko odstrániteľnú frustráciu z toho, že ich život nebude taký, ako predtým. Výsadou The Leftovers je originálny námet a autentické ľudské príbehy. V hlavných úlohách sa predstavia Justin Theroux, Amy Brenneman, Christopher Eccleston, Chris Zylka a Carrie Coon.


Sharp Objects

Režisér Jean-Marc Vallée (Dallas Buyers Club, Wild) nám v roku 2018 priniesol vynikajúcu 8-dielnu minisériu Sharp Objects. V nej si hlavnú rolu strihla talentovaná a sympatická Amy Adams, ktorá zosobnila reportérku menom Camille. Tá sa musí kvôli práci vrátiť do svojho rodného mesta, kde niekto zavraždil dve dievčatá. Seriál má pomalšie tempo, nezameniteľnú atmosféru a prekvapí aj napínavým odhaľovaním tajomstiev hrdinov.

Odporúčané
Recenzia: Call of Duty Warzone je úžasný battle royale, v ktorom musíš použiť aj mozog, aby si vyhral Recenzia: Call of Duty Warzone je úžasný battle royale, v ktorom musíš použiť aj mozog, aby si vyhral 21. marca 2020, 12:04

V Sharp Objects hviezdia skvelé herečky, ako už spomínaná Amy Adams, no taktiež Patricia Clarkson, Eliza Scanlen a Sophia Lillis. Vrcholom seriálu je jeho posledná epizóda, ktorá nášho kolegu z redakcie úplne „odrovnala“. V recenzii tejto pozoruhodnej a temnej kriminálne udelil veľmi slušných 8/10. Sharp Objects sme zaradili medzi najlepšie seriály roku 2018.


Succession

Logan Roy (Brian Cox) riadi obrovský konglomerát, vďaka čomu si jeho rodina užíva blahobyt. Po tom, čo sa rozhodne odstúpiť z vedenia firmy, sa jeho deti púšťajú do mocenského boja. Už len samotný trailer ti napovie, že seriál Succession bude okrem netradičných rodinných vzťahov plný intríg a bohatstvom skazených charakterov postáv.

Ak sa chceš pustiť skôr do úsmevnej záležitosti plnej pozitívne energie, Succession sa určite vyhni. Scenáristi si totiž v priebehu zatiaľ natočených dvoch sérií pripravili príbeh, kde sú podrazy na dennom poriadku a kvôli zisku dokážu ústredné postavy spraviť prakticky čokoľvek.


Veep

Od Succession, ktorý je preplnený podrazmi, sa presunieme k seriálu Veep, kde budeš sledovať zákulisie politických hier. Odvrátená stránka mocenského zápasenia je však v 7 sériách poňatá komediálnym spôsobom. Určite teda nečakaj žiadnu ťažkú drámu typu House of Cards. Hlavnú úlohu v seriáli hrá Julia Louis-Dreyfus, ktorej postava prijme post viceprezidentky USA.

Ako bývalá senátorka má v tejto oblasti už značné skúsenosti, avšak ani tie ju nepripravia na nové zážitky z prostredia vysokej politiky. Viceprezidentke bude v problémoch z Bieleho domu pomáhať šéfka kancelárie Amy (Anna Chlumsky), osobný asistent Gary (Tony Hale), hovorca Mike McClintock (Matt Walsh) či sekretárka Sue (Sufe Bradshaw).


Devs

Alex Garland sa ako režisér filmovému svetu ukázal so svojimi sci-fi lahôdkami Annihilation a Ex Machina, no potešiť divákov stihol aj seriálom Devs. Opäť ide o žáner sci-fi, v ktorom sa dočkáme mnohých napínavých a mysterióznych momentov. Okrem toho sa priprav na psychedelický vizuál plný netradičných zjavení.

Hlavné dejstvo budeme sledovať očami hrdinky Lily (Sonoya Mizuno). Tá sa snaží odhaliť, kto stojí za vraždou jej partnera. Devs je v rámci nášho článku úplne čerstvou novinkou. Prvé dve epizódy mali totiž premiéru ešte len 5. marca. Celkovo na nás čaká 8 častí, ktoré budú vysielané s týždňovými prestávkami.


Euphoria

Popri Sex Education patrí Euphoria medzi jedny z najlepších tínedžerských seriálov dnešnej doby. Oproti menovanému hitu od Netflixu je však Euphoria omnoho deprimujúcejšou jazdou, v ktorej nechýbajú drogy, sex či téma LGBT.

Odporúčané
10 najlepších seriálov na Netflixe budeš v domácej karanténe hltať jeden po druhom 10 najlepších seriálov na Netflixe budeš v domácej karanténe hltať jeden po druhom 15. marca 2020, 11:41

Hviezda seriálu Zendaya (Spider-Man: Homecoming a Far from Home) si zahrala na omamných látkach závislú, mladú Rue, ktorá trpí psychickými ťažkosťami. Okrem nej však rôzne trápenia zažívajú aj ostatné postavy. Náš recenzent Euphorii v pochvalnej recenzii udelil 8,5/10.

Rome

Rome patrí medzi kratšie seriály (má iba 2 série), ktorý bol vysielaný medzi rokmi 2005 až 2007. Nejde teda o žiadnu novinku. Z menej známych seriálov v našom výbere však rozhodne patrí medzi tie populárnejšie a svojho času bol cenený divákmi aj kritikou (nominácia na Zlatý glóbus za najlepší televízny seriál – drámu za rok 2006).

Veľmi záživnou formou spracováva historické nahliadnutie do doby pred narodením Krista, kedy Rím zažíval najväčšie časy slávy. Slávneho Caesara v sérii stvárnil Ciarán Hinds a zradného Brutusa zosobnil Tomias Menzies. Ďalšie hlavné postavy si zahrali Kevin McKidd (Lucius Vorenus), Ray Stevenson (Titus Pullo) a ďalší.

Barry

Bavil ťa pohľad na sériového vraha v štýle Dextera? Možno by ťa mohlo zaujať taktiež humorné poňatie zabijaka, ktorého divákom prestavil seriál Barry. V ňom sledujeme kroky nájomného vraha (vynikajúci Bill Hader). Ten má však svojej nebezpečnej kariéry už po krk a rozhodne sa, že sa stane hercom.

Talent od prírody ale určite nepobral, a tak musí na svojom umeleckom prejave ešte poriadne zapracovať. Čo ťa teda vlastne čaká? Určite sa priprav na netradičný čierny humor, zábavný príbeh, ale aj kus akcie. Barryho sme zaradili medzi najlepšie seriály roku 2018 a v recenzii od nás dostal 8,5/10.

 
Bonus: The Night Of

Na bonusové miesto sme si pripravili vynikajúci kriminálny kúsok s názvom The Night Of. Ten sa môže podľa upútavky podobať na podobné žánrové kúsky, no v skutočnosti je odlišný – v dobrom slova zmysle.

Odporúčané
18-ročné dievča sexuálne vzrušovali zločinci. Nadchlo ju, že jej chlapec dobodal človeka 18-ročné dievča sexuálne vzrušovali zločinci. Nadchlo ju, že jej chlapec dobodal človeka 24. marca 2020, 8:18

Pakistanec Naz Khan (Riz Ahmed) sa po jednej noci stane hlavným podozrivým z vraždy. Jeho prípadu sa ujme podivný advokát John Stone (John Turturro). Okrem napínavého vyšetrovania budeš môcť nahliadnuť do mysle údajného páchateľa, ktorý si pri procese zažije malé peklo na zemi, ktoré hodnotíme 8,5/10.

Domov
Zdieľať
Diskusia