Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. marca 2020, 13:32
Čas čítania 0:52
Dominik Vetrák

Filmy Neviditeľný muž a Trolls: World Tour si budeš môcť pozrieť z pohodlia domova. Na internet sa dostanú v deň kino premiéry

FILMY A SERIÁLY THE INVISIBLE MAN
Uložiť Uložené

NBCUniversal podniklo kroky, ktoré môžu mať na kinematografiu revolučný dopad.

Kiná v USA sa zatvárajú a tie, ktoré ostanú otvorené, veľa návštevníkov neprilákajú. Dôkazom môže byť Čína, kde po týždňoch otvorili prvé kino, no nikto sa v ňom neukázal.

NBCUniversal sa tak rozhodlo urobiť rázny krok. Sprístupní svoje filmy v kinách na streamovacích platformách v deň premiéry. Divák si za 20 dolárov bude môcť dva dni neobmedzene púšťať The Invisible Man či  thriller The Hunt. 

Odporúčané
Hollywood príde kvôli koronavírusu o 20 miliárd dolárov. Tento týždeň bude z hľadiska tržieb najslabší za celé 21. storočie Hollywood príde kvôli koronavírusu o 20 miliárd dolárov. Tento týždeň bude z hľadiska tržieb najslabší za celé 21. storočie 15. marca 2020, 21:19

Cena je oproti cene lístkov do kina v USA a Kanade oveľa vyššia, no v tomto prípade si za jednorazový poplatok môže film pozrieť celá rodina, takže to vôbec nie je veľa. 10. apríla malo do kín zavítať Trolls: World Tour, no je možné, že vtedy už budú kiná zavreté úplne. Aj tento film si tak budú diváci môcť pozrieť doma.

Pred 4 rokmi, keď sa o niečo podobné pokúšal Sean Parker, to bolo viac-menej nemožné. No ak sa tento krok spoločnostiam osvedčí, môže sa stať, že v budúcnosti budeme sledovať novinky pekne doma v kresle. Očakávame, že niečo podobné spravia aj ostatné štúdiá.

Ak sa aj kiná čoskoro otvoria a nájde sa liek, ľudia budú stále nesmierne opatrní a milióny si radšej pozrú film doma ako v kine, aj keby si za to mali priplatiť. Koronavírus sa nemusí podpísať len pre obrovské finančné problémy a úpadok tržieb. Taktiež sa môže postarať o ďalšiu revolúciu v kinematografii. 

Domov
Zdieľať
Diskusia