Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. marca 2020, 17:06
Čas čítania 1:00
Tina Hamarova

Za kultúrou aj počas karantény kvôli koronavírusu. Tieto múzeá ponúkajú virtálnu prehliadku

Za kultúrou aj počas karantény kvôli koronavírusu. Tieto múzeá ponúkajú virtálnu prehliadku
Zdroj: TASR/AP Photo/Alexander Zemlianichenko
ZDRAVIE
Uložiť Uložené

Pozri sa do múzeí v Londýne, New Yorku či Paríži z gauča.

Stránka Travel and leisure zverejnila zoznam múzeí, ktoré ponúkajú virtuálnu prehliadku svojich exhibícií, aby sa ľudia mohli kultúrne vyžiť, aj keď sú počas koronavírusového šialenstva v karanténe či len preventívne doma. Projekt vznikol spoluprácou  Google Maps, Fast Company a približne 500 múzeí a galérii po celom svete.

British Museum, Londýn

Najznámejšie britské múzeum ponúka v rámci virtuálnej prehliadky interaktívnu časovú os, kde sa môžeš posúvať podľa toho akú pamiatku chceš z vybraného storočia a kontinentu vidieť. Na prehliadku sa dostaneš TU

Guggenheimovo múzeum, New York

Guggenheim Museum je určite jedna z top zástavok v New Yorku. Zároveň patrí medzi najznámejšie galérie moderného umenia na svete a k tomu je to ešte aj významná architektonická pamiatka. Stojí na rohu Piatej Avenue medzi Central Parkom a East River v hornom Manhattane. Jeho expozície si môžeš online prejsť  TU.

Musée d’Orsay, Paríž

Virutálna prechádzka medzi Gauguinom, Monetom či van Goghom je umiestnené v budove pôvodnej železničnej stanice na ľavom brehu Parížskej Sainy. Obsahuje umelecké zbierky maliarstva, sochárstva, nábytku a architektúry z rokov 1848 - 1914. Jeho poklady si môžeš pozrieť TU.

Pergamon Múzeum, Berlín

Jedno z najväčších nemeckých múzeí sa dá celé prejsť ťažko, aj keď sa tam môžeš ísť pozrieť osobne. Na online prechádzku si môžeš zobrať času koľko chceš a staroveké pamiatky z čias Babylonu a Egypta si môžeš pozrieť TU.

Galéria Uffizi
Galéria Uffizi Zdroj: TASR/Photo/Alexander Zemlianichenko

Galéria Uffizi, Florencia

Galéria Uffizi je jedna z dvoch najznámejších galérii v talianskej Florencii, ktorá spája to najlepšie v talianskej maľbe či sochárstve od antického Ríma až po barok. Diela Leonadra da Vinciho, Caravaggia či Rembrandta si z pohodlia domova môžeš pozrieť TU.

Domov
Zdieľať
Diskusia