Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento obsah vznikol v spolupráci s Slovakia Going Zero Waste 2020
10. septembra 2020, 15:09
Čas čítania 1:25
Peter Puterka

Bude niekedy Slovensko zero waste? ONLINE konferencia vedie krajinu k lepšej budúcnosti už po tretíkrát, pridaj sa aj ty

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Dozvieš sa na nej veľa dobrých príkladov z praxe aj info o zero waste fungovaní úspešnej celosvetovej firmy.

Alarmujúce správy o klimatických zmenách vo svetových médiách neustále pribúdajú. Sme prvá generácia, ktorá ich dopady pocíti a posledná, ktorá s tým má šancu niečo spraviť.

Spotreba narazila na limity, na čo treba reagovať. Ak chceš priniesť naozajstnú zmenu, mal by si v prvom rade produkovať menej odpadu. Najlepšie, vôbec žiadny odpad. Ale je to reálne? Môžeš sa o tom presvedčiť, stačí ak sa zúčastníš ONLINE  konferencie o živote bez odpadu Slovakia Going Zero Waste, ktorá bude prebiehať počas troch dní, v termíne od 25.9. 2020 do 27.9. 2020.  

Bude niekedy Slovensko zero waste? ONLINE konferencia vedie krajinu k lepšej budúcnosti už po tretíkrát, pridaj sa aj ty
Zdroj: Unsplash

Ako žiť udržateľne?

Cieľom konferencie je pomôcť  nasmerovať Slovensko k udržateľnejšiemu spôsobu fungovania a k zníženiu množstva vyprodukovaného odpadu. Určite si si už všimol, že sme zaplavení výrobkami, najmä plastovými, ktoré boli navrhnuté tak, aby po použití skončili v koši.

Už pri dizajne produktov však dokážeme na 80 % ovplyvniť ich dopad na životné prostredie. Aj takto môžeme vyriešiť  globálny existenčný problém, ktorý predstavujú plasty pre našu spoločnosť a životné prostredie.

Bude niekedy Slovensko zero waste? Konferencia v Starej tržnici vedie krajinu k lepšej budúcnosti už po tretíkrát, pridaj sa
Zdroj: Slovakia Going Zero Waste

Headlinerom tohto ročníka bude Will McCallum, riaditeľ Greenpeace pre otázky oceánov a Bert van Son, zakladateľ MUD Jeans. Táto značka je príkladom toho, že aj v odevnom priemysle sa dajú dosiahnuť ekologické zmeny.

MUD Jeans prišli s konceptom prenájmu riflí, ktoré zákazníkovi v pravidelných intervaloch bezplatne opravia alebo vymenia za iné. Bert ti vo svojej prednáške prezradí, ako sa reálne funguje v systéme uzavretého kruhu a čím sa z ich príkladu môžu inšpirovať aj iné odvetvia.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Slovakia Going Zero Waste (@slovakia_going_zero_waste),

Inšpiruje ťa 14 rečníkov

Tým však zaujímavé prednášky nekončia. Počas konferencie vystúpi až 14 rečníkov v štyroch tematických blokoch, ktoré predstavujú celkový prierez problematikou – od globálneho problému s odpadom, vrátane nastavenia systematických zmien, inovatívnych riešení, dobrých príkladov z praxe, až po zerowaste fungovanie úspešnej celosvetovej firmy. Cez prestávky bude pre účastníkov pripravených 9 moderovaných diskusií.

Bude niekedy Slovensko zero waste? Konferencia v Starej tržnici vedie krajinu k lepšej budúcnosti už po tretíkrát, pridaj sa
Zdroj: Slovakia Going Zero Waste

Organizátori sa postarali o to, aby Slovensko prišli inšpirovať ľudia z praxe, ktorí s témou nielen pracujú, ale najmä žijú. Vedia, že najlepšie funguje motivácia samotnou praxou. Konferencia sa preto zameria na prvé lastovičky dosahujúce konkrétne zmeny vo viacerých oblastiach.

Každý človek môže z akejkoľvek pozície priniesť reálnu zmenu k lepšiemu vo svojom prostredí. Téma odpadu je zodpovednosťou každého z nás. Pridaj sa k účastníkom konferencie a pomôž nasmerovať Slovensko k udržateľnému životnému štýlu.

Konferencia Slovakia Going Zero Waste sa uskutoční ONLINE od 25.9. 2020 do 27.9. 2020.  Informácie o podujatí spolu s programom nájdeš aj na Facebooku.  Vstupenky sú k dispozícii tu
Domov
Zdieľať
Diskusia