Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
9. marca 2020, 18:52
Čas čítania 1:07
Vl Mi

Memes o tom, že konzumácia alkoholu ťa ochráni pred koronavírusom, sú výmysel

NEWS
Uložiť Uložené

Nenechaj sa oklamať.

Určite si postrehol vtipné memes o koronavíruse, ktoré sa posledné týždne šírili internetom. Niektoré z nich si uťahovali z toho, že ak chceš byť zdravý a imúnny pred vírusom z Číny, stačí piť alkohol. Nie je to, samozrejme, pravda.

Správy o užitočnosti alkoholu v boji s koronavírusom kolujú internetom v týchto dňoch pravidelne, dnes informáciu oficiálne vyvrátila aj Svetová zdravotnícka organizácia.

Ak si si už nakúpil pár litrov vodky a vravel si si, že sa ti nemôže nič stať, asi budeš sklamaný. Konzumácia alkoholu totiž nepomáha ani ako prevencia, ani ako „likvidátor“ koronavírusu. Jediné, čo dosiahneš, je možno tak otrava krvi či bolesti hlavy na druhý deň.

Odporúčané
Záznam: Počet Slovákov nakazených koronavírusom stúpol na 7, tvrdí dosluhujúci minister zdravotníctva Pellegrini Záznam: Počet Slovákov nakazených koronavírusom stúpol na 7, tvrdí dosluhujúci minister zdravotníctva Pellegrini 9. marca 2020, 6:22

Na našom webe nájdeš hŕbu užitočných článkov, ktoré ti jasne vysvetlia, aké hrozby vírus predstavuje a čo máš robiť, ak máš obavy a tak trochu prepadáš panike. Rozprávali sme sa napríklad aj s virologičkou, a to ešte v januári. Tá jasne vysvetlila, s čím máme dočinenia. 

Zaujať by ťa mohol aj článok 10 výrazov, ktoré by si mal poznať v súvislosti so šíriacou sa nákazou. Prinášame ti slovníček koronavírusu. Ten ti zas pomôže zorientovať sa v termínoch, ktoré sú na každom kroku a používajú ich noviny, telky a aj bežní ľudia.

No a ak ani to nestačí, aby si sa upokojil, Svetová zdravotnícka organizácia vypísala všetky mýty o koronavíruse. V poslednom bode jasne uvádza, že neexistujú žiadne špecifické lieky na liečbu či ochranu pred vírusom z Číny.

Najlepšie je, ak sleduješ symptómy, umývaš si ruky a nezdržiavaš sa na miestach, kde je veľa ľudí. Rovnako tak sa vyhýbaj miestam, kde ľudia kašľú, lepšie je doktorke zavolať, ako sedieť v čakárni. No a ešte jeden článok na záver, prečítaj si Koronavírus na Slovensku: 10 vecí, ktoré musíš vedieť a ako nešíriť paniku.

Memes o tom, že konzumácia alkoholu ťa ochráni pred koronavírusom, je výmysel
Zdroj: WHO
Domov
Zdieľať
Diskusia