Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. marca 2020, 13:43
Čas čítania 1:26
Matej Krajčovič

Koronavírus pomáha životnému prostrediu. Zatvorené továrne znamenajú výrazne menej emisií a čistejšie ovzdušie

NEWS ČÍNA
Uložiť Uložené

Potvrdzujú to satelitné snímky a dáta z vesmírnych agentúr NASA a ESA.

Epidémia koronavírusu SARS-CoV-2 vyvolávajúceho obávané respiračné ochorenie COVID-19 straší obyvateľov po celom svete. Vlády preto siahajú po preventívnych opatreniach.

V Číne boli niektoré mestá s miliónmi obyvateľov uzavreté do úplnej karantény, vďaka čomu svoju činnosť musela prerušiť aj väčšina tovární. 

Menej áut na cestách a vypnuté komíny ublížili miestnej ekonomike, no paradoxne pomáhajú životnému prostrediu.

Koronavírus pomáha životnému prostrediu. Zatvorené továrne znamenajú výrazne menej emisií a čistejšie ovzdušie
Zdroj: earthobservatory.nasa.gov
Odporúčané
Koronavírus môže ohroziť skôr tvoju peňaženku než zdravie. Akciové trhy panikária a prudko klesajú. Prečo sa to deje? Koronavírus môže ohroziť skôr tvoju peňaženku než zdravie. Akciové trhy panikária a prudko klesajú. Prečo sa to deje? 28. februára 2020, 16:27

Potvrdzujú to satelitné snímky americkej vesmírnej agentúry NASA a európskej ESA, ktoré porovnávajú stav medzi 1. až 20. januárom a druhou polovicou februára. Jasne na nich vidno obrovský úbytok oxidu dusičitého (NO2), najmä v oblastiach na juh od hlavného mesta Peking, ale aj v okolí Šanghaja a autonómnej oblasti Hongkongu.

Domov
Zdieľať
Diskusia