Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. februára 2020, 11:03
Čas čítania 1:13
Viktor Kniš

Prezidentka Zuzana Čaputová kritizovala extrémizmus a plané sľuby populistov: Politickí lídri musia byť schopní zastať sa menšín

OSOBNOSTI ZUZANA ČAPUTOVÁ
Uložiť Uložené

Čaputová ako prvá slovenská hlava štátu prehovorila na mníchovskej konferencii. Prejav venovala zodpovednosti politických lídrov pri ochrane právneho štátu.

Zuzana Čaputová sa v nedeľu zúčastnila na Mníchovskej bezpečnostnej konferencii – išlo pri tom o o historicky prvú účasť slovenskej hlavy štátu na tomto podujatí. Slovenská prezidentka sa v prejave zamerala aj na problémy, ktorými krátko pred voľbami prechádza naša krajina. Prejav venovala zodpovednosti politických lídrov pri ochrane právneho štátu. Hovorila o tom, že demokracia je najmä o duchu slobody, spravodlivosti, tolerancie a solidarity.

Na dôležitej a ostro sledovanej udalosti prezidentka v krátkosti rozdelila zodpovednosť lídrov na tri roviny – formálnu, ktorej sa týkajú hlavne dobre nastavené zákony, morálnu, ktorá si vyžaduje schopnosť odolať lákavému zvádzaniu mocou a spoločenskú.

Odporúčané
Kotleba bol podľa odborníka vždy neonacista, teraz to lepšie skrýva. Aké boli jeho začiatky v politike? Kotleba bol podľa odborníka vždy neonacista, teraz to lepšie skrýva. Aké boli jeho začiatky v politike? 12. februára 2020, 16:11

Všetci podľa jej slov čelíme nárastu populizmu, extrémizmu, či nezodpovednej rétoriky. „Zodpovednosťou politických lídrov je nebáť sa prijať jasné a principiálne postoje ku všetkým prejavom extrémizmu a radikalizmu. Byť schopní zastať sa menšín, ochrániť a vyjadriť solidaritu so všetkými, na ktorých dnes extrémisti a populisti útočia. Poukazovať na manipulácie a lži, za ktorými sa často skrývajú prázdne a plané sľuby,“ zdôraznila Čaputová. 

Domov
Zdieľať
Diskusia