Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
4. februára 2020, 21:06
Čas čítania 1:14
Jakub Paulík

Vo filme hral neonacistu, teraz raper Moloch klipom podporil kandidáta extrémistickej ĽSNS, za čo sa do neho obuli ďalší raperi

HUDBA
Uložiť Uložené

Slovenský raper vydal do sveta kontroverzný klip.

Moloch Vlavo aktuálne publikoval na svojom youtube kanáli nový klip, v ktorom podporil kandidáta extrémistickej ĽSNS Mareka Géciho. Na záver môžeš vidieť, ako Géci vstupuje s rodinou do volebnej miestnosti, kde odovzdá hlasovací lístok so svojím menom.

Odporúčané
Bývalí neonacisti z Bratislavy: Kotleba kráča v stopách Hitlera (Rozhovor) Bývalí neonacisti z Bratislavy: Kotleba kráča v stopách Hitlera (Rozhovor) 12. marca 2019, 19:34

Ešte na začiatku klipu Moloch skritizuje Mariana Kočnera, ktorý je obžalovaný z objednávky vraždy Jána Kuciaka. Hneď na to sa však pustí do lídrov parlamentnej i mimoparlamentnej opozície. Menovite sa negatívne vyjadruje k Andrejovi Kiskovi (Za ľudí), Richardovi Sulíkovi (SAS), Alojzovi Hlinovi (KDH) či k Miroslavovi Beblavému (SPOLU – občianska demokracia).

Pod komentármi ľudia rapera ihneď začali kritizovať za podporovanie strany, považovanej za extrémistickú. Milana Mazureka, jedného z jej členov, ešte v septembri minulého roku odsúdili za rasistické výroky. Šéfa ĽSNS Mariana Kotlebu budú navyše súdiť za odovzdanie šekov v hodnote 1488 eur. Čísla na nich, podľa expertov, predstavujú nacistickú symboliku.

Číslo 14 poukazuje na 14 slov pravicového teroristu Davida Lanea a číslo na 88 ôsme písmená v abecede – HH, a teda nacistický pozdrav Heil Hitler. Rapový žáner je pritom založený na afroamerickej kultúre, čo je v jasnom protiklade s rétorikou pravicového extrémizmu.

Sám Moloch si mimochodom v slovenskej dráme Ostrým nožom zahral príslušníka neonacistickej skupiny, ktorá zavraždila nevinného študenta. Film bol inšpirovaný prípadom zosnulého Daniela Tupého. Jeho vrahov do dnešného dňa neodsúdili.

Odporúčané
Daniel Tupý: Obeť neonacistov či mafie? Vrahovia nie sú ani 13 rokov po jeho smrti odsúdení Daniel Tupý: Obeť neonacistov či mafie? Vrahovia nie sú ani 13 rokov po jeho smrti odsúdení 19. februára 2019, 10:01

Na Facebooku sa k Molochovmu klipu vyjadril aj Hafner: „Vážil som si Ťa ako kamaráta Denis ako umelca taktiež, ale tomuto kroku vôbec nerozumiem. Je mi z toho na p**u a dúfam, že si časom uvedomíš, že si to do**bal. Hentá banda, ktorých pečiatku si si dal na koniec svojho klipu mňa a mojich kamošov dlhé roky naháňali a mlátili len za to, že skateujeme a sme dogabaní jak Čenkovej deti!

Kritikou ďalej nešetril ani raper Zverina: „Akože nikdy som s tebou nebol nejaký kamoš. Podali sme si ruky a prehodili pár slov a občas si aj urobil pár trackov, čo boli dobré, ale práve si jednou jedinou skladbou zmazal celu svoju historiu. RIP MOLOCH.

Domov
Zdieľať
Diskusia