Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. januára 2020, 16:25
Čas čítania 0:47
Viktor Kniš

V siedmom nebi musí zaplatiť pokutu za zásah do ľudskej dôstojnosti. Za zábery z horiacej bytovky v Prešove má problém zas Markíza

NEWS
Uložiť Uložené

Rada pre vysielanie a retransmisiu udelila pokuty vo výške 43-tisíc eur. Začala tiež správne konanie voči televízii Markíza za zverejnenie záberov z horiacej bytovky v Prešove po výbuchu plynu.

Rada pre vysielanie a retransmisiu udelila TV JOJ pokuty vo výške 43-tisíc eur. Veľkú časť tvorila finančná sankcia pre program V siedmom nebi odvysielaný v máji 2019.

Podľa rady zasiahol do ľudskej dôstojnosti účinkujúcich sestier obsahom i spôsobom spracovania. Udelila zaň pokutu 30-tisíc eur. Za tento program bol vysielateľ pokutovaný už aj v roku 2016. Vtedy dostal projekt Vila Rozborila pokutu 15-tisíc eur. 

Konkrétne malo ísť o prezentovanie súkromných a veľmi chúlostivých informácií o traumatických zážitkoch a problematickej psychike účinkujúcich detí. V rámci vysielania Vilo Rozboril navštívil rodinu týraného dievčaťa, ktoré následne jej biologická matka a otčim tri roky ukrývali v byte, kde žili aj ďalšie deti vrátane Sašky. Problematické mali byť práve otázky Rozborila, ktoré kládol dievčatám. 

Odporúčané
V siedmom nebi dostáva vysokú pokutu za zásah do ľudskej dôstojnosti maloletých. Rozboril prekročil hranicu slušnosti V siedmom nebi dostáva vysokú pokutu za zásah do ľudskej dôstojnosti maloletých. Rozboril prekročil hranicu slušnosti 30. mája 2019, 21:12


Okrem Jojky má problém aj Markíza. Rada voči nej začala správne konanie kvôli odvysielaniu reportáže krátko po explózii plynu v prešovskom paneláku, súčasťou ktorej boli aj zábery pádu človeka z balkóna, po ktorom zahynul.

Riaditeľ Centra spravodajstva s publicistiky Markízy Henrich Krejča po kritike povedal, že odvysielanie týchto záberov nepovažuje za neetické, pretože ide o verejný záujem.

Hovorkyňa Rady pre vysielanie a retransmisiu Ivana Čaučíková hovorí, že Markízu budú prešetrovať v súvislosti s možným zásahom do ľudskej dôstojnosti a za možné porušenie ustanovení o ochrane maloletých, informujú Hospodárske noviny

Odporúčané
TV Markíza zverejnila video pádu človeka z paneláku v Prešove, ktorý zahynul. Podľa šéfa spravodajstva nejde o etický problém TV Markíza zverejnila video pádu človeka z paneláku v Prešove, ktorý zahynul. Podľa šéfa spravodajstva nejde o etický problém 9. decembra 2019, 16:59
Domov
Zdieľať
Diskusia