Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. mája 2019, 21:12
Čas čítania 0:44
Viktor Kniš

V siedmom nebi dostáva vysokú pokutu za zásah do ľudskej dôstojnosti maloletých. Rozboril prekročil hranicu slušnosti

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Prípad z roku 2016 už má rozuzlenie. Televízia JOJ so žalobou neuspela, súd potvrdil vysokú pokutu pre reláciu V siedmom nebi.

Ešte 13. apríla 2016 odvysielala televízia JOJ jeden špecifický diel programu V siedmom nebi, ktorý Rada pre vysielanie a retransmisiu vyhodnotila ako problémový.  Už pred necelými troma rokmi portál Stratégie informoval, že televízii hrozí pokuta vo výške 15-tisíc eur za nedodržanie ľudskej dôstojnosti

Konkrétne malo ísť o prezentovanie súkromných a veľmi chúlostivých informácií o traumatických zážitkoch a problematickej psychike účinkujúcich detí. V rámci vysielania Vilo Rozboril navštívil rodinu utýraného dievčaťa, ktoré následne jej biologická matka a otčim tri roky ukrývali v byte, kde žili aj ďalšie deti vrátane Sašky.

Práve tej Vilo pokládal otázky, ktoré kompetentní vyhodnotili ako zásah do ľudskej dôstojnosti a prípad tak mal trestnoprávnu dohru. V skutočosti mala licenčná rada v tom čase právo udeliť pokutu až do výšky 165 969 €. 

Dnes sa prostredníctvom Trendu dozvedáme, že JOJ sa ešte pokúsila žalobou voči sankcii brániť, ale neuspela. Súd potvrdil, že za morálny prešľap v programe V siedmom nebi bude musieť zaplatiť pokutu 15-tisíc eur. 

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 

Pozývam sledovať prvé Siedme nebo v tejto sezóne, začíname už o chvíľu ❤

Príspevok, ktorý zdieľa Vilo Rozboril (@vilorozboril),

Domov
Zdieľať
Diskusia