Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. januára 2020, 10:51
Čas čítania 0:40
Tina Hamarova

Čínski dedinčania stavajú barikády z tehál. Nechcú pustiť dnu nikoho s vírusom

NEWS ČÍNA
Uložiť Uložené

Panika z koronavírusu sa v Číne rozrastá.

Kým na Slovensku ľudia z paniky pred koronovírusom 2019-nCoV vykupujú rúška, v Číne sa barikádujú celé dediny. Ľudia sa podľa televízie Sky News boja, aby do nich neprišiel nikto nakazený. Vírus sa totiž prenáša z človeka na človeka a kým sa prejaví, môže prejsť až 18 dní.

Niektoré čínske dediny namiesto múrov postavali takzvané „checkpointy“,na ktorých kontrolujú teplotu vstupujúcich ľudí.  Inak sa obyvatelia v najviac postihnutej provincii Chu-pej ukrývajú doma. 

Hlavné mesto provincie Wu-chan, ktoré je zároveň považované za ohnisko nákazy, sa premenilo doslova na „mesto duchov“. Od 22. januára tam úrady zastavili verejnú dopravu a ľudí vyzvali, aby neopúšťali mesto. Podobné opatrenia sa dotkli aj ďalších miest v regióne.

Celosvetovo sa nebezpečným vírusom nakazilo už 5000 ľudí, sto je mŕtvych. Absolútna väčšina epidémie sa odohráva práve v Číne.

Odporúčané
Slováci prepadli vírusovej panike. Z lekární a obchodov za pár dní zmizli rúška na ústa Slováci prepadli vírusovej panike. Z lekární a obchodov za pár dní zmizli rúška na ústa 28. januára 2020, 8:23
Domov
Zdieľať
Diskusia