Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. januára 2020, 15:34
Čas čítania 2:33
Dominik Vetrák

Recenzia: Dracula

Recenzia: Dracula
Zdroj: Netflix
FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Podarila sa nová miniséria o Draculovi?

Tvorcovia Sherlocka nelenili a po skončení poslednej série ohlásili, že spracujú Draculov príbeh. Všetci sme sa, samozrejme, nesmierne tešili. BBC One im poskytla všetky potrebné zdroje, a tak sa Mark Gatiss a Steven Moffat mohli pustiť do práce. Po roku a pol roboty, 4. januára, sa na Netflixe objavili všetky tri diely a my tak môžeme zhodnotiť, ako sa najnovšie spracovanie legendárneho príbehu podarilo. Autori čerpali priamo z klasického románu od Brama Stokera z roku 1897.

Ťažko povedať, či tvorcovia zamýšľali nejaké ďalšie diely, alebo ide o uzavretý príbeh. Osobne som mal pocit, že by sme z Draculovho života mohli vidieť viac. Žil stovky rokov, no tvorcovia sa rozhodli zamerať na dve krátke obdobia. Ak čakáš klasického Draculu s plnou ukážkou jeho schopností, cieľov, podriadených a chceš aj nahliadnuť do jeho mytológie, budeš sklamaný. Miniséria je skôr hĺbkovou charakterovou štúdiou legendárnej bytosti, čo mňa osobne zamrzelo. Je to však len subjektívny dojem, keďže som dúfal, že okrem adaptácie knižného príbehu dodajú tvorcovia viac aj z tohto prostredia.

Priemerné hodnotenie čitateľov
Tvoje hodnotenie
Aké hodnotenie by si dal ty?
Zobraziť výsledky
Skryť výsledky
0/10
Domov
Zdieľať
Diskusia