Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
13. decembra 2019, 10:26
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Billie Eilish je ženou roka, Taylor Swift ženou dekády. Na ceremónii pre ženy v hudbe sa Nicki Minaj rozlúčila s Juice WRLDom

HUDBA
Uložiť Uložené

Galavečer Women in Music sa niesol vo veľmi príjemnej atmosfére. Billie Eilish poďakovala všetkým kolegyniam, že sa o ňu postarali.

Odovzdávanie prestížnych cien Billboard Women in Music 2019 máme za sebou, víťazky v jednotlivých kategóriách do veľkej miery reflektujú dianie v hudobnom priemysle ako takom.

Udalosť sa každoročne koná hlavne kvôli tomu, aby poukázala na ženy pôsobiace vo svetovej hudbe, ktoré na ňu majú najväčší vplyv vyplývajúci z ich práce. Cieľom je zároveň inšpirovať ďalšie ženy k tomu, aby sa nebáli prevziať zodpovednosť a byť najlepšími v tom, čo robia. 

Odporúčané
Taylor Swift je najdôležitejšou umelkyňou posledných 10 rokov, tvrdí prestížna hudobná akadémia Taylor Swift je najdôležitejšou umelkyňou posledných 10 rokov, tvrdí prestížna hudobná akadémia 31. októbra 2019, 9:29

Prvýkrát v rámci galavečera vyhlasovali organizátori súťaže aj víťazku v kategórii Žena dekády, ktorú si za svoju prácu vyslúžila Taylor Swift. Tá je, mimochodom, zároveň najlepšie zarábajúcou osobnosťou roka 2019 podľa Forbes a podobnú cenu – najdôležitejšia hudobná osobnosť posledných 10 rokov, získala aj od prestížnej organizácie American Music Awards. 

V kategórii Žena roka si prvenstvo odniesla len 17-ročná Billie Eilish, ktorú už netreba nikomu predstavovať. V uplynulých 12 mesiacoch stihla vydať debutový album, obehnúť s ním celý svet a už čoskoro ju čaká ďalšie turné. Billie vo svojej ďakovnej reči venovala vrúcne slová aj svojim kolegyniam, ktoré ju prijali medzi seba a starajú sa o ňu. 

Nicki Minaj si odniesla výhru v novej kategórii Game Changer, a to vďaka tomu, že je prvou ženou na svete, ktorej skladby sa 100-krát objavili v rebríčku Billboard Hot 100. Nicki už síce kariéru oficiálne ukončila, pretože sa chce venovať rodine, zároveň sa však osobne na odovzdávaní zúčastnila a taktiež sa rozlúčila so zosnulým raperom Juice WRLDom, ktorý bol súčasťou jej európskeho turné a mal vystúpiť pred jej šou aj v Bratislave. 

Domov
Zdieľať
Diskusia