Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. decembra 2019, 9:20
Čas čítania 0:00
Martin Mičuda

Bentley oslavuje pozoruhodný rekord extrémnym GT-čkom s W12-kou

Bentley oslavuje pozoruhodný rekord extrémnym GT-čkom s W12-kou
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://www.bentleymedia.com/en/newsitem/1033-limited-edition-continental-gt-celebrates-bentleys-pikes-peak-recor" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">bentleymedia.com</a>
TECH BENTLEY
Uložiť Uložené

156 zákrut za necelých 11 minút.

Automobilka sa už počas leta postarala o pozoruhodný rekord na slávnych pretekoch Pikes Peak. Rhys Millen za volantom luxusného modelu Continental GT totiž zvládol absolvovať 156 zákrut za 10 minút a 48 sekúnd, čím sa Bentley stalo najrýchlejším sériovým automobilom na známych pretekoch do vrchu.

Pre úplnosť dodávame, že pôvodný rekord bol tak prekonaný o slušných 8,4 sekundy, pričom priemerná rýchlosť počas výstupu 1 524 metrov na vrchol bola až 112 km/h. Samozrejme, vozidlo muselo byť v sériovom stave, jedinou podstatnou odlišnosťou bol ochranný rám, keďže tieto preteky sú odjakživa mimoriadne nebezpečné. Pri tejto príležitosti sa Bentley rozhodlo vyrobiť 15-kusovú exkluzivitku, ktorá oslavuje veľký úspech.

Bentley oslavuje rekord na Pikes Peak extrémnym GT-čkom
Bentley oslavuje rekord na Pikes Peak extrémnym GT-čkom Zdroj: www.bentleymedia.com

Jej podstatou je špecifický exteriér, ktorý je okorenený karbónovými časťami a výrazným zeleným lakovaním špeciálnej divízie Mulliner. Oproti štandardným GT-čkam je navyše zadná časť medzi svetlami či maska a časť nárazníka lakovaná v čiernej farbe. Tým najmä predná časť vyzerá opticky omnoho agresívnejšie. Výrazný exteriér dopĺňajú krikľavé zelené strmene bŕzd či iné detaily, ktoré sú lakované v odtieni Acid Green.

Odporúčané
Elektrické Audi dostalo update. E-tron má väčší dojazd, novú verziu a športový paket Elektrické Audi dostalo update. E-tron má väčší dojazd, novú verziu a športový paket 1. decembra 2019, 9:13

Špecifické čierne 22" disky Mulliner Driving Specification obúvajú pneumatiky Pirelli P Zero Colour Edition, ktorých poznávacím znakom sú opäť zelené prvky a nápisy. Vecou voliteľnej výbavy je veľká stovka v maske, ktorá má odkazovať na úspech v Pikes Peak v rámci stého výročia značky, keďže Bentley bolo založené v roku 1919.

Luxusný interiér zdobí všade prítomná Alcantara a karbónové doplnky. Samozrejme, chýbať opäť nemôžu zelené detaily či viaceré oslavné emblémy a logá. Zaujímavým detailom v mimoriadne kvalitne vyzerajúcom interiéri sú kryty reproduktorov v dverách, ktoré kombinujú čierno-zelenú farbu. Aj tu platí, že centrálny 12,3" displej je možné zaklopiť, čím je v kokpite docielená väčšia vizuálna čistota.

Bentley oslavuje rekord na Pikes Peak extrémnym GT-čkom
Bentley oslavuje rekord na Pikes Peak extrémnym GT-čkom Zdroj: www.bentleymedia.com

Rovnako, ako tomu bolo v prípade exemplára na onom vrchu, aj 15-kusovú limitovanú edíciu poháňa W12-kový agregát. Dvakrát preplňovaný 6-litrový dvanásťvalec, ktorý automobilka neraz označuje za najpokrokovejší vo svojej triede, disponuje výkonom 467 kW / 635 koní a krútiacim momentom 900 Nm.

Aj vďaka prítomnosti špičkovej 8-stupňovej dvojspojkovej prevodovke je luxusné GT-čko schopne vystreliť na stovku za 3,7 sekundy. Maximálna rýchlosť je na úrovni veľmi zaujímavých 333 km/h. Presné cenové relácie nám zatiaľ Bentley nešpecifikovalo, rovnako nevieme ani to, kedy sa prvé takto vyšperkované kúsky dostanú k svojim majiteľom. Pripomíname, že tých bude len 15, keďže ako uvádza oficiálny názov, ide o Continental GT Limited Edition.

Domov
Zdieľať
Diskusia