Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. novembra 2019, 8:34
Čas čítania 0:00
Daniel Mikolášik

Na Slovensku je prvý kostol s platobným terminálom. Svoj milodar môžeš prispieť už aj bezhotovostne

NEWS SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Farníci v Rusovciach sa tešia z modernizácie kostola.

Slovensko si zobralo príklad od západných krajín, kde táto vychytávka funguje už nejaký ten piatok. Farnosť v Rusovciach sa tak teší z modernizácie ich kostola, vďaka čomu môžu ľudia prispieť cirkvi či na charitatívne účely už aj bezkontaktne prostredníctvom platobného terminálu.

Ako vo svojej reportáži informuje TA3, farnosť chce takýmto spôsobom osloviť predovšetkým mladých veriacich, ktorí používajú platobné karty na dennej báze. Milodary môžeš navyše prispieť aj prostredníctvom smartfónu či inteligentných hodiniek. Nová vychytávka vybudovaná v kostole v bratislavských Rusovciach totiž prijíma aj Apple Pay či Google Pay.

Istá časť veriacich už do kostola nenosí bankovky či mince, a tak je pre nich jednoduchšie a atraktívnejšie prispieť bezhotovostnou formou. Podľa farnosti je takéto prispievanie aj transparentnejšie. Milodary používajú napríklad na rekonštrukciu kostola či rôzne podujatia pre miestnych.

Domov
Zdieľať
Diskusia