Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. novembra 2019, 11:42
Čas čítania 0:00
Alexandra Murajdová

V Rusku si budú môcť obyvatelia vybaviť spotrebný úver na lieky. Pôžička však bude mať 23 percentný úrok

ZDRAVIE
Uložiť Uložené

Príjmy v lekárňach totiž klesajú a experti tvrdia, že to je kvôli klesajúcim platom.

Ruská sieť lekárni Samson-farma začala spoluprácu s bankou MTS, bude ponúkať spotrebiteľský úver na lieky. Tržby v lekárňach totiž od roku 2015 klesli o 1,5 percenta a odborníci tvrdia, že to je kvôli poklesu výšky príjmov obyvateľstva. Práve preto lekárenská sieť predpokladá, že sa im krok oplatí a ľudia budú túto ponuku využívať, informuje Trend.

 

V Rusku si budú môcť obyvatelia vybaviť spotrebný úver na lieky. Pôžička však bude mať 23 percentný úrok
Zdroj: Coast Guard All Hand

Zákazníci si budú môcť pôžičku vybaviť priamo v lekárni. Požičať si môžu od troch do tristotisíc rubľov, čo je v prepočte približne 42 až 4250 eur. Splácať ju môžu po dobu troch mesiacov až jedného roka s 23 percentným úrokom. Táto pôžička je pre ľudí, ktorí bezodkladne potrebujú lieky drahšie ako 7 eur. Lekáreň predpokladá, že úvery by mohli prilákať zákazníkov a zvýšiť ich zisk o päť až desať percent.

Táto ponuka platí len v niekoľkých pobočkách v Moskve, banka hovorí, že zatiaľ ide o experiment a je možné, že budúci rok túto ponuku rozšíria do ďalších pobočiek. Samson-farma ich má v Moskve sedemdesiat.

Odporúčané
Vyspovedali sme 5 mladých lekárov. Prečo sú niekedy aj 30 hodín v službe a čo si myslia o platoch v zahraničí Vyspovedali sme 5 mladých lekárov. Prečo sú niekedy aj 30 hodín v službe a čo si myslia o platoch v zahraničí 21. októbra 2019, 10:51

Denník Kommersant, ktorý o tejto možnosti informoval ako prvý ale hovorí, že pôžička by sa ľudom oplatila najviac pri liekoch, ktoré musia ľudia užívať dlhodobo, ale tie štát ponúka bezplatne. Minulý rok spoločnosť utŕžila približne 95 miliónov eur, čo znamená, že mali 7 miliónovú stratu.

Domov
Zdieľať
Diskusia