Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. júna 2016, 23:15
Čas čítania 0:00
Simon K.

Inšpiratívne premeny Slovákov a Čechov #8

ZDRAVIE MOTIVÁCIA
Uložiť Uložené

Zhodila 45kg a chcela dokázať, že to ide, presne tým ľuďom, ktorí si myslia, že to "pre to či ono" nejde.

Opäť sa blíži leto a to býva často obdobím, kedy si pár ľudí uvedomí, že vlastne nie sú spokojní so svojou postavou a celkovým životným štýlom. Keď už si to ľudia neuvedomia pri dôležitejších momentoch, aspoň plavková sezóna ich dokáže nakopnúť. Niektorí naskočia na nezmyselné "rýchle" diéty či nebodaj detoxy, kvôli ktorým nenávidia život a iní sa postupne snažia meniť svoje návyky a život k lepšiemu. Nech už je to akokoľvek, dávka inšpirácie nikdy nezaškodí a tak sme späť s ďalšou skvelou premenou. Tentoraz nám Karolína ukáže, že všetko je možné, keď človek chce, a vyše 45kg je už minulosťou.

 
 
21 rokov, 124,5kg    |    22 rokov, 78,7kg
Inšpiratívne premeny Slovákov a Čechov #8
 

Základné údaje

Vek: 22

Výška: 176cm

Váha: 77,6kg

Kedy a prečo si sa začala venovať posilňovaniu?

Cvičeniu som sa začala venovať vďaka jednému teraz už veľmi dobrému priateľovi. Ukázal mi niektoré cestičky a mne sa to tak zapáčilo, že som sa rozhodla konečne so sebou niečo začať robiť. Na jeho počudovanie mi to ostalo dlhšie ako mesiac :D

Ako a v čom sa ti zmenil život, odkedy si si prešla touto premenou?

Život sa mi zmenil od základov. Pohľad na trávenie voľného času, usporiadanie si priorít. Myslím, že vďaka tomuto všetkému som aj akosi "dospela".

 
Inšpiratívne premeny Slovákov a Čechov #8
 

Si s postavou spokojná, alebo máš vyššie ciele?

S postavou ešte spokojná rozhodne nie som. :) Určite to nejdem hnať do súťažnej formy (aj keď jeden nikdy nevie), ale chcem zo seba dostať čo to dá a sama som zvedavá, kam to až dotiahnem.

Určite si si prešla aj ťažkými chvíľami, čo ťa v tom momente hnalo vpred?

V ťažkých chvíľach som myslela hlavne na to, čo už mám za sebou. Vždy som si povedala, že nie som stavaná na to, aby som začínala znova a znova, tak je lepšie neprestať :D Miestami na tých, ktorým som chcela dokázať, že sa len tak ľahko nevzdám. Ukázať svoju tvrdohlavosť, cieľavedomosť :) Alebo na toho, vďaka komu to všetko začalo. Plus mám jeden svoj talizman odkedy som sa do cvičenia pustila (prívesok na krk s nápisom Believe).

 

Obľúbený citát, alebo čoho sa držíš vo svojom napredovaní?

Citát? Acta non verba. Skutky nie slová :) Mám to aj vytetované na ruke. Je to krédo, bez ktorého sa nikdy nikto nikam nedostane.

A takto to vyzeralo počas premeny. Pôvodných okolo 120kg sa zmenilo na 106,5kg v marci 2015, všetko pokračovalo všetko pokračovalo aj ku koncu roka, kde môžete vidieť ďalší progres Karolíny z decembra pri hmotnosti 85kg a tretia fotka je májová tohto roku pri hmotnosti 78kg.

Inšpiratívne premeny Slovákov a Čechov #8
 

Skús nám teraz povedať, ako to celé začalo. Zmena stravovacích návykov, začiatky cvičenia, viac pohybu a rôzne ďalšie záležitosti, ktoré stáli za touto tvojou premenou.

V podstate som ale začala veľmi jednoducho. Vyhodila som zo stravy všetky zbytočnosti ako sú sladkosti, sladené nápoje, slanosti a podobne, a začala som 2x do týždňa chodiť na skupinové hodiny aerobicu. Čo bolo s mojou váhou fest šialený nápad. Vydržal mi mesiac :D Potom som radšej zvolila verziu, že začnem chodiť do malého fitka neďaleko môjho domu. Jedna tamojšia trénerka mi pomohla "oťukať sa", za čo som jej dodnes vďačná, lebo úprimne povedané som absolútne netušila ako všetky tie stroje používať a nie to ešte aby som sa zoznámila s jednoručkami či iným náčiním. Potom to už bolo na mne. Postupom času som sa dostala aj k thaiboxu, kam som chodila asi 3-4 mesiace. Z finančného dôvodu som sa ale vrátila k váham do fitka. Začala som si z už nadobudnutých vedomostí zostavovať treningové plány a skúšala som, čo na mňa zaberá a čo nie. Vlastne tak fungujem doteraz :) Čo sa stravy týka, stále sa riadim len jedným pravidlom "vydaj viac, ako prijmeš" a funguje to natoľko, aby som bola s postupným pokrokom spokojná.

Čo by si chcela na záver odkázať našim čitateľom?

Len toľko, že je to skutočne o tej otrepanej fráze. "Keď sa chce, všetko sa dá" :) Som toho živým príkladom. Chcela by som jedného dňa ukázať, že to ide, presne tým ľuďom, ktorí si myslia, že to "pre to či ono" nejde. 

Domov
Zdieľať
Diskusia