Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. februára 2017, 15:00
Čas čítania 0:00
Vera

Ty ešte nenakupuješ v sekáčoch? Tu je niekoľko dôvodov, prečo by si to mala zmeniť

MÓDA OBCHODY
Uložiť Uložené

Za málo peňazí veľa muziky.

Aj ty každý deň chodíš okolo tých prepchatých obchodov, ktoré sa volajú "second-hand" a stále nevieš, čo na nich všetci tí ľudia vidia? Možno ťa odrádza, že sú vo väčšine prípadov preplnené, alebo je potreba stráviť dlhé hodiny prehrabávaním sa pomedzi regály, kým konečne niečo nájdeš. Áno, aj to k nim nepochybne patrí. Na druhej strane však prináša nakupovanie v sekáčoch množstvo výhod. Ak si to párkrát vyskúšaš, určite im prídeš na chuť.

Najväčší benefit? Cena!

Aj to o sekáčoch platí. Samozrejme, nie vždy sa ti podarí objaviť trendové a originálne kúsky, pri ktorých budeš nadšene jasať, ale občas sa ti však určite pošťastí. A najlepšie na tom je, že ťa často nebudú stáť ani polovicu pôvodnej sumy. Mnohé zo second-handov majú navyše krátko pred vykladaním nového tovaru v snahe zbaviť sa čo najväčšieho množstva predchádzajúcej „kolekcie“ obrovské zľavy. Vtedy sa ti možno podarí kúpiť si vysnívaný kabát len za 50 centov. Nevýhodou týchto výpredajov je, že na scénu prichádzajú nepríjemné babičky s vnúčatami.

 

Nové kúsky

Myslíš si, že v sekáčoch nájdeš len staré obnosené kúsky, ktoré mali už niekoľko majiteľov? Áno, väčšinou to tak je. Nie je to však pravidlom. Môžeš objaviť aj skvelé nové oblečenie, ktoré má ešte pôvodné visačky a nikto ho pred tebou nenosil. Samozrejme za úplne smiešne ceny, v porovnaní s tými pôvodnými.

Značky, ktoré na Slovenku inde nenájdeš

Možno na prvý pohľad paradox. Sekáč a značky? No naozaj to tak je! V sekáčoch môžeš občas natrafiť na značku, ktorú inde na Slovensku nenájdeš, keďže mnohé z nich dovážajú tovar zo zahraničia. Je pravda, že si ich môžeš väčšinou objednať cez e-shop, tu ich však zoženieš podstatne lacnejšie a navyše (ako bonus pre teba), môžeš si každú jednu vec vyskúšať.


Originalita

Podľa mňa je jedným z najväčších benefitov nakupovania v obchodoch "z druhej ruky“ práve originalita. Ak nechceš, aby pri tebe v MHD stálo 5 žien v rovnakom oblečení, sekáče sú skvelý nápad! Vintage kabelky a iné originálne kúsky, ktoré nenájdeš v žiadnom inom obchode. Sekáče sú originalitou preplnené, kam inam je lepšie ísť sa inšpirovať?

Ale aby nebola reč len o výhodách, pozrime sa aj na negatíva.

Večne prepchaté

Pri návšteve second-handu budeš s najväčšou pravdepodobnosťou musieť bojovať s drgajúcimi a narážajúcimi babkami, tetami, mamičkami a ich ratolesťami. Na prázdny obchod nenatrafíš asi nikdy. Jedine večer po zatvorení. Musíš si teda pripraviť naozaj plný pohár trpezlivosti.

Rýchlo rozobraté

Hlavne v prvé dni, kedy v obchodoch dostávajú nový tovar sa stáva, že si zákazníci často doslova trhajú oblečenie z rúk. A naozaj nepreháňam! Keďže každý kúsok sa v predajni nachádza len raz, očakávaj ozajstný boj o niektoré vychytávky. Navyše trvá naozaj dlho, kým konečne niečo nájdeš. Preto si vyhraď dosť voľného času na prehrabovanie sa medzi vešiakmi.

Ty ešte nenakupuješ v sekáčoch? Tu je niekoľko dôvodov, prečo by si to mala zmeniť
Zdroj: zdroj: pixabay.com

Môj tip na záver

Nevynechávaj ani pánske oddelenie, často v ňom nájdeš skvelé zabudnuté kúsky, ktorých nákup si niekto premyslel a založil ich tam, kde práve stál. 

Domov
Zdieľať
Diskusia