Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. novembra 2019, 8:02
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Zaklínač ukazuje 16 nových obrázkov vrátane otrasného brnenia Nilfgaarďanov. Ako jeho dizajn obhájila tvorkyňa seriálu?

FILMY A SERIÁLY ZAKLÍNAČ NETFLIX
Uložiť Uložené

Na seriál sa veľmi tešíme, ale...

Dnešné „Raňajky s Filmkultom“ sa zamerajú hlavne na Witchera, no pozrieme sa aj na nové filmy Paula Thomasa Andersona a Damiena Chazelleho. Ešte predtým sa ale pozrieme na juh v Zaklínačovom svete.

Nilfgaard vzbudzuje strach a zhnusenie u drvivej väčšiny obyvateľov Kontinentu. Obzvlášť severské krajiny a národy si s nimi vytrpeli už dosť. Neustále invázie brnení so Slnkom v popredí stvorili hrozivé historky, spomienky a donútili ľudí utekať už len pri pohľade na nich. A aj keď sa nám zatiaľ seriálový Zaklínač mimoriadne páči a vyzerá, že svoje ambície naplní, jedna vec nás celkom negatívne zaráža. Nie je to pritom nič subjektívne.

Celý svet je zhrozený z výzoru brnenia Nilfgaarďanov. Pri uniknutých záberoch z natáčania sme si ešte mysleli, že šlo o tréningové brnenie, aby sa hercom ľahšie hýbalo. Prišiel však trailer a my sme konečne videli ako nilfgaardsku armádu, tak aj nebojácneho Cahira. Pri pohľade na najnovšie fotografie, kde ho vidíme s jeho „hrozivou“ prilbou/helmou z kníh máme ale problém spojiť si dizajn brnenia so zvyškom seriálu. V tomto prípade ale opäť platí, že raz vidieť je účinnejšie ako stokrát počuť/prečítať si.

Zaklínač ukazuje 16 nových obrázkov vrátane otrasného brnenia Nilfgaarďanov. Ako jeho dizajn obhájila tvorkyňa seriálu?

Obzvlášť tento pohľad vyzerá úplne smiešne. Čo si preboha dizajnéri mysleli?

Zaklínač ukazuje 16 nových obrázkov vrátane otrasného brnenia Nilfgaarďanov. Ako jeho dizajn obhájila tvorkyňa seriálu?

Showrunnerka seriálu Lauren S. Hissrich síce tvrdí, že chcela zobraziť nedokonalosť Nilfgaardskej armády, ktorá sa ešte len vyvíja, jej odrazením na samotnom brnení, ale to viac-menej znie ako výhovorka. Nejde pritom ani o porovnanie s hrami. Brnenie nesedí ani na knižné opisy, čo by nebolo problémom, keby pôsobilo serióznejšie. V budúcich sériách sa možno zmení, čo naznačila samotná Hissrich.

Netflix si zrejme uvedomuje, že v tomto prípade naozaj šľapil vedľa. To je však zatiaľ jediná negatívna škvrna na inak skvelo vyzerajúcom projekte. Múdrejší budeme po premiére. Dúfame však, že takáto maličkosť nikomu nepokazí zážitok v prípade, že bude seriál skutočne podarený. To by bolo skutočne malicherné. Nižšie v galérii sa môžeš pozrieť na ďalších 15 čerstvých obrázkov, ktoré sú výhradne z prvých piatich epizód. 

Nové filmy Paula Thomasa Andersona a Damiena Chazelleho sa už pripravujú

PTA je dnes už veľmi ospevovaný a uznávaný režisér, zatiaľ čo Chazelle stúpa stále vyššie a už teraz sa môže rovnať s najlepšími režisérmi na tejto planéte. Každý jeho ďalší film zvyšuje latku a my sa už nevieme dočkať, čo nám prinesie najbližšie. 

Ešte v júli tohto roka sme ťa informovali o tom, že novým počinom Damiena by mal byť Babylon v hlavných rolách s Emmou Stone a Bradom Pittom. To sa potvrdilo aj pred pár dňami. Vojnu medzi hollywoodskymi štúdiami nakoniec vyhral Paramount, ktorý film pošle do kín na Vianoce 2021 v limitovanom premietaní, pričom sa do širokej distribúcie dostane 7. januára. O čom presne film bude sa dozvieš tu.

Čo sa týka novinky Andersona, malo by ísť o snímku zasadenú do stredoškolských čias. THR ho dokonca opisuje ako režisérov návrat k Boogie Nights. Hlavnou postavou by mal byť stredoškolák v 70. rokoch. Malo by ísť o úspešného detského herca. V súčasnej dobe prebieha kasting, pričom natáčanie začne vo februári 2020.

Odporúčané
Brad Pitt a Emma Stone by si mali zahrať v novom filme Damiena Chazelleho. Ako sa bude volať a o čom bude? Brad Pitt a Emma Stone by si mali zahrať v novom filme Damiena Chazelleho. Ako sa bude volať a o čom bude? 16. júla 2019, 13:30
Domov
Zdieľať
Diskusia