Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. novembra 2019, 15:58
Čas čítania 0:00
Vl Mi

Po zrážke autobusu zomrelo 12 ľudí, z toho 4 deti. Ďalších 20 sa zranilo (Aktualizované)

NEWS TRAGÉDIA
Uložiť Uložené

Na miesto nehody už dorazila ministerka vnútra Denisa Saková.

Pri nehode pri Nitre zomrelo 12 ľudí a ďalších 20 bolo zranených, z toho 5 ťažko.  Medzi mŕtvymi boli aj 4 deti. Pohotovostné zložky už ukončili záchrannú činnosť na mieste nehody. 

Odporúčané
Po zrážke autobusu s nákladiakom pri Nitre zomrelo 12 ľudí, ďalších 17 sa zranilo (Aktualizované) Po zrážke autobusu s nákladiakom pri Nitre zomrelo 12 ľudí, ďalších 17 sa zranilo (Aktualizované) 13. novembra 2019, 14:03

Hasiči na sociálnej sieti informovali, že pri nehode zasahovalo 63 príslušníkov HaZZ s 25 kusmi hasičskej techniky. Na mieste bol aj vrtuľník.Podľa hovorkyne nemocnice Tatiany Timkovej bolo traumatológiu privezených päť ťažko zranených ľudí, dohromady do nemocníc previezli 20 ľudí. Vo Fakultnej nemocnici už lekári operujú pacienta vo veľmi vážnom stave, napísala ministerka zdravotníctva Andrea Kalavská na sociálnej sieti. 

„Vo Fakultnej nemocnici v Nitre lekári ošetrili 8 pacientov, z toho traja sú s ľahkými poraneniami, s dvomi z nich som sa rozprávala a želám skoré uzdravenie. Lekárom, ktorí bojujú o život tých, ktorí sú vo vážnom stave, veľmi držím palce. V Nitre sú zároveň pre príbuzných pacientov, ktorí sú v nemocnici hospitalizovaní, k dispozícii špecialisti z Oddelenia klinickej psychológie,“ dodala ministerka.

V kultúrnom dome v Jelenci vzniklo improvizované krízové centrum, ktoré bude pomáhať zvládnuť situáciu po tragickej nehode. Do kultúrneho centra boli pozvážaní aj niektorí ľudia z havarovaného autobusu.

 

Na miesto nehody dorazila ministerka vnútra Denisa Saková a ministerka školstva Martina Lubyová. Z pracovnej cesty na Cypre sa na Slovensko okamžite vracia premiér Peter Pellegrini. „Cítim nesmiernu ľútosť k všetkým obetiam a vyjadrujem úprimnú sústrasť všetkým pozostalým,“ povedal premiér.

Odporúčané
Potápačom sa uvarila krv a ich orgány odleteli na 10 metrov. Fotografie z nehody podobnej Titanu sú ako z hororu Potápačom sa uvarila krv a ich orgány odleteli na 10 metrov. Fotografie z nehody podobnej Titanu sú ako z hororu 27. júna 2023, 9:00

Reagovala aj prezidentka Zuzana Čaputová. „V týchto chvíľach sme myšlienkami s rodičmi, ktorí prišli o svoje deti, o svojich drahých a blízkych. Myslíme tiež na zranených a na to, aby dostali najlepšiu možnú pomoc a opateru. Všetci dúfame, že počet obetí už nebude narastať,“ napísala v statuse na Facebooku.

Aj predseda parlamentu Andrej Danko vyjadruje úprimnú sústrasť pozostalým. „Je to strašná tragédia, myslím na všetkých, ktorí dnes prišli o svojich blízkych. Modlím sa, aby už ďalšie obete nepribudli,“ povedal.

Vyjadrenie ministerky vnútra Denisy Sakovej priamo na mieste nehody.

Domov
Zdieľať
Diskusia