Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. novembra 2019, 12:59
Čas čítania 0:00
Matej Krajčovič

Koniec neopodstatneným nadávkam na pomalú Wi-Fi? Chrome ti povie, kde presne je problém, ak sa web načítava pomaly

TECH GOOGLE
Uložiť Uložené

Funkcia by mala pribudnúť v niektorej z ďalších aktualizácií prehliadača.

Kto by to nepoznal? Tvoj obľúbený web alebo aplikácia sa načíta neskutočne pomaly, no ty netušíš, či je na vine tvoj Wi-Fi router, poskytovateľ internetu, alebo nefungujú servery na druhom konci oceánu, takže ti ani opakované reštarty všetkého doma nepomôžu. 

Odpoveď na tieto večné otázky modernej spoločnosti by mohla dať nová verzia prehliadača Chrome.

Odporúčané
Prehliadač Microsoft Edge má nové logo: Ľudia sa smejú, tvrdia, že vyzerá ako kapsula na pranie Prehliadač Microsoft Edge má nové logo: Ľudia sa smejú, tvrdia, že vyzerá ako kapsula na pranie 3. novembra 2019, 18:25

Google totiž informuje, že najpopulárnejší browser súčasnosti možno dostane funkciu, ktorá na pomalé internetové stránky používateľa vopred upozorní.   

Využívať by na to mal údaje od ostatných používateľov. Vývojári však zatiaľ nevedia, ako presne funkciu implementovať tak, aby pre nás bola čo najpohodlnejšia. 

Zatiaľ uvažujú napríklad o jednoduchej hláške s upozornením pre "často pomalé" weby, alebo naopak zelenom ukazovateli načítavania pre tie svižnejšie. 

Koniec neopodstatneným nadávkam na pomalú Wi-Fi? Chrome ti povie, kde presne je problém, ak sa web načítava pomaly
Zdroj: blog.chromium.org

Vzhľadom na to, že Google v súčasnosti prakticky kompletne ovláda trh s vyhľadávaním, tieto údaje samozrejme má. Už dlhšie sa špekuluje aj o tom, že pomalé weby penalizuje a vo výsledkoch pre kľúčové slová ich zobrazuje nižšie, ako konkurenciu, ktorej stránky sa rýchlejšie načítajú. 

Domov
Zdieľať
Diskusia