Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
12. novembra 2019, 15:23
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Bol nacistickým dozorcom Ivanom Hrozným, ktorý odrezával zajatcom uši alebo nevinným človekom? Netflix predstavil hrozivý príbeh

FILMY A SERIÁLY THE DEVIL NEXT DOOR
Uložiť Uložené

V roku 1986 Johna Demjanjuka pracujúceho v USA označili za beštiu z koncentračného tábora. On to však popieral.

Bol John Demjanjuk naozaj iba slušným otcom a manželom? 5-dieľna dokumentárna séria rozoberá prípad muža, ktorého obvinili z toho, že v koncentračnom tábore Treblinka mučil a vraždil nevinných zajatcov. Malo ísť o takzvaného Ivana Hrozného.

Odporúčané
Z kože väzňov mala vyrábať tienidlá na lampy. Život promiskuitnej dozorkyne bol plný sexu a tyranie Z kože väzňov mala vyrábať tienidlá na lampy. Život promiskuitnej dozorkyne bol plný sexu a tyranie 9. marca 2019, 15:56

Netflix nám už v minulosti neraz dokázal, že dokumentárne série z prostredia súdnych procesov zvláda naozaj na jednotku. Pripomeňme si napríklad seriál Making a Murderer, kde sme sledovali prípad Stevena Averyho, ktorý bol nespravodlivo odsúdený za pokus o vraždu a sexuálny útok. Krátko na to, ako sa Avery dostal na slobodu, bol opätovne obvinený. Tentokrát priamo z vraždy.

V podobnom duchu si tvorcovia pripravili taktiež dokument o rodenom Ukrajincovi, ktorého mnohí svedkovia označovali za beštiálneho nacistického dozorcu. Ivan Hrozný mal za svojej éry odrezávať zajatcom uši priamo počas práce. Nešlo však o trest za neuposlúchnutie rozkazu, ale za zvrátenú zábavku muža bez kúska citu. 

Otázkou zostáva, či budeš veriť tvrdeniam obžaloby alebo obhajoby, a či sa nakoniec stotožníš s verdiktom súdu. Nevinná osoba či krutý zabijak? Dokumentárnu sériu The Devil Next Door, ktorá je už aktuálne dostupná na Netflixe, režíroval Daniel Sivan (The Oslo Diaries).

Odporúčané
Nacistický koncentračný tábor Auschwitz, kde zavraždili viac ako milión ľudí, vrátane Slovákov, oslobodili pred 75 rokmi Nacistický koncentračný tábor Auschwitz, kde zavraždili viac ako milión ľudí, vrátane Slovákov, oslobodili pred 75 rokmi 1. septembra 2019, 12:15
Domov
Zdieľať
Diskusia