Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. novembra 2019, 17:39
Čas čítania 0:00
Daniel Mikolášik

Joker sa stal najziskovejším komiksovým filmom všetkých čias

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Kriminálna dráma Todda Phillipsa dokázala zarobiť neuveriteľných 953 miliónov dolárov.

Film Joker žne jeden úspech za druhým. Nehovoríme len o oceneniach, nomináciách, skvelých recenziách či hodnoteniach po celom svete. Jeho fenomenálnosť sa odráža tiež na samotných tržbách.

Táto kriminálna dráma s neuveriteľnými hereckými výkonmi, predovšetkým v podaní Joaquina Phoenixa, sa totiž stala najziskovejším komiksovým filmom všetkých čias. Ako informuje magazín Forbes, po úspešných piatich týždňoch od premiéry si kinematografické veľdielo dokázalo len v Spojených štátoch a Kanade zarobiť až 304,2 amerických dolárov.

Odporúčané
Slovenský psychiater hodnotí Jokera: V mojej ambulancii sa objavil človek so zbraňou. Žiadal veci, ktoré som nemohol splniť Slovenský psychiater hodnotí Jokera: V mojej ambulancii sa objavil človek so zbraňou. Žiadal veci, ktoré som nemohol splniť 9. novembra 2019, 14:27

Čo sa globálnej roviny týka, bavíme sa o neuveriteľných 953 miliónoch dolárov. To je viac ako 15-násobok jeho počiatočného produkčného rozpočtu, ktorý bol 62,5 milióna dolárov. Vďaka tomu je dráma Todda Phillipsa ešte výnosnejšia, ako fantasy komédia Maska (zárobok: 351 miliónov, rozpočet: 23 miliónov).

Medzi ďalšie najziskovejšie komiksové filmy patria Venom (zárobok: 854 miliónov, rozpočet: 90 miliónov), Batman (zárobok: 411 miliónov, rozpočet: 35 miliónov), Deadpool (zárobok: 783 miliónov, rozpočet: 58 miliónov), Mladé ninja korytnačky (zárobok: 200 miliónov, rozpočet: 13,5 milióna), Maska (zárobok: 351 miliónov, rozpočet: 23 miliónov) a aktuálne aj Joker (zárobok: 953 miliónov, rozpočet: 62,5 milióna).

Domov
Zdieľať
Diskusia