Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. novembra 2019, 15:15
Čas čítania 0:00
Daniel Mikolášik

Kotlebovci mali vo svojich novinách šíriť nepravdy. Ľudia sa teraz skladajú na ich žalobu

NEWS DEZINFORMÁCIE ĽSNS
Uložiť Uložené

V prípade úspešne vysúdenej náhrady ujmy vraj budú peniaze použité na účel kampane proti dezinformáciám.

Podpredsedníčka hnutia Progresívne Slovensko (PS) Irena Bihariová žaluje Kotlebovcov. Tí totiž mali prostredníctvom ich kampaňového plátku s názvom Noviny Ľudovej strany Naše Slovensko šíriť klamstvá a dezinformácie. Bihariová sa preto rozhodla podať občianskoprávnu žalobu. Vyzýva všetkých ľudí, aby sa zapojili do jej financovania.

Odporúčané
Bývalí neonacisti z Bratislavy: Kotleba kráča v stopách Hitlera (Rozhovor) Bývalí neonacisti z Bratislavy: Kotleba kráča v stopách Hitlera (Rozhovor) 12. marca 2019, 19:34

Ako píše gestorka pre ľudské práva a občiansku spoločnosť na svojom facebookovom profile, noviny ĽSNS mali dezinformovať o tom, že dostala tisíce v dotáciách od ministerky školstva Lubyovej na to, aby mohla na školách deťom pretláčať „zvrátené projekty” či „zhubnú LGBTI agendu“.

„Samozrejme, stačí sa pozrieť do centrálneho registra zmlúv na overenie, že som o žiadne tisícové dotácie od Lubyovej ani len nežiadala, nie to dostala,“ bráni sa Bihariová.

Rozhodla sa preto podať na stranu občianskoprávnu žalobu„Konanie však má svoje náklady a bez vašej pomoci by som ich sama neutiahla. Žaloba bude stáť približne 2000 eur – ide o súdne poplatky a služby právnej kancelárie, ktorá tento spor rieši a podáva žalobu. Budem veľmi rada, keď na náklady spolu so mnou prispejete,“ vyzýva ľudí podpredsedníčka PS.

Taktiež ubezpečuje, že transparentný účet nie je nijako previazaný s hnutím Progresívne Slovensko a prostriedky naň pripísané nebudú v žiadnom prípade použité na politickú kampaň. Všetky peniaze budú vraj použité výlučne na náklady konania. V prípade úspešne vysúdenej náhrady ujmy by mali byť peniaze použité na účel kampane proti dezinformáciám.

Domov
Zdieľať
Diskusia