Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. apríla 2015, 16:32
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Svet DC 3: Je Suicide Squad ambicióznejším projektom než samotný Batman v Superman?

FILMY A SERIÁLY DC KOMIKSOVKY
Uložiť Uložené

Po dlhšej dobe sa opäť ponárame do Sveta DC a ich pripravovaných počinov. Zameriame sa pritom najmä na BvS či Suicide Squad.

Síce to chvíľu trvalo, no znova som sa rozhodol zosumarizovať dianie okolo Warneru/DC a ich pripravovaných komiksových projektoch. Našťastie, ich svet je stále len v plienkach a tak tých článkov nemusí byť toľko ako u Marvel. Verte, aj najväčším komiksovým fanúšikom v redakcii vrátane mňa už to všetko začína tak trochu vadiť. Nedokážeme si predstaviť, ako to bude vyzerať o 5 rokov, kedy bude v plnom prúde Marvel, Fox, DC a nebodaj bože sa pridá aj Sony. V dnešnom diele sa sústredíme najmä na Batman v Superman a Suicide Squad. Riadky sa ujdú aj ostatným snímkam, o ktorých sme sa medzitým dozvedeli nejaké drobnosti. Nasledujúci text by mohol pre niekoho znamenať aj výskyt spoilerov.

Batman v Superman: Dawn of Justice uvidíme už za menej než rok. Prvý teaser trailer bude pribalený v zahraničí k premiére Mad Maxa, takže ho uvidíme už o mesiac. Čo od neho očakávať? Ťažko povedať. Môžeme dostať záblesky akcie, plné odhalenie kostýmov + toľko omieľanú scénu z ComicConu. Čo ale bude nasledovať potom? Nuž, film bude stále v štádiu post-produkcie, pričom počítam, že do pol roka, najneskôr do konca toho kalendárneho by mohol byť relatívne dokončený. V decembri ale uvidíme Star Wars a tak sa marec javí ako najskorší možný dátum. Nuž, v januári a februári je to každý rok slabota a vie to azda každé štúdio. Najpravdepodobnejšie teda z najočakávanejšieho superhrdinského projektu premietanom na striebornom plátne získame pred premiérou enormné množstvo spoilerov, rovnako, ako tomu je u druhých Avengerov. 

Svet DC 3: Je Suicide Squad ambicióznejším projektom než samotný Batman v Superman?


O čo v Batman v Superman vlastne pôjde? Dočkáme sa klasického záporáka, no ešte predtým uvidíme súboj dvoch najznámejších superhrdinov po prvýkrát na striebornom plátne! Henry Cavill, predstaviteľ Supermana, však už potvrdil, že v istom bode si spolu potrasú rukami. Uvidíme Aquamana (Jason Momoa), aj keď by malo ísť len o minimálnu scénku. Viac priestoru by mala dostať Wonder Woman v podaní Gal Gadot. Dokonca by sme mali navštíviť bájne miesto Themyscira, jej domov. V hre bude aj holohlavý Jesse Eisenberg čoby Lex Luthor. Ak čítate naše novinky o Suicide Squad, mali by ste vedieť, že Batman bude mať v snímke cameo. Amanda Waller, šéfka tímu Suicide Squad je presvedčená, že Batman za roky služby zhromaždil enormné množstvo informácií o zloduchoch a nadľuďoch, ktoré by potrebovala. A tak si na pomoc zavolá Jokera (Jared Leto) umiestneného v Arkhame (a s ním aj niekoľko desiatok ďalších Batsových nepriateľov). Luthor bude zase údajne spolupracovať práve so Supermanom. Mal by to byť teda on, kto prvý zaútočí, a nie Batffleck, ako sme si dlhú dobu mysleli. 

Údajne sa dočkáme dvoch oblekov pre Batmana, čo je však už známe. Okrem normálneho tu bude špeciálny pre boj so Supermanom, ktorý bude pokrytý kryptonitom a bude mať odpaľovacie rakety. Wayne bude jazdiť v Batmobile, ale objaviť sa má aj Batwing. Vo filme sa teda s určitosťou dočkáme Alfreda (Jeremy Irons) Wonder Woman (Gal Gadot), Lexa Luthora v podaní Jesseho Eisenberga, mihnúť by sa mal Flash (Ezra Miller), Cyborg (Ray Fisher), Aquaman (Jason Momoa), ale možno aj Green Lantern. O ňom sa hovorí ako o poslovi zlých správ, kedy by mal na konci filmu prísť z vesmíru a upozorniť na príchod nebezpečného stvorenia, celkom možne aj samotného Darkseida. Stále sa však nevie, kto bude záporákom Batman v Superman. Najviac sa hovorí o Brainiacovi, ktorého by mal prilákať signál z rovnakej lode, ktorá prilákala aj Zoda. Viac informácií o BvS nájdete tu a tu.

Svet DC 3: Je Suicide Squad ambicióznejším projektom než samotný Batman v Superman?

Momentálne diskutovatelnejším a v istých očiach aj ambicióznejším projektom je Suicide Squad a režíruje ho David Ayer (End of Watch, Fury). V ňom uvidíme celú plejádu antihrdinov a záporákov snažiacich sa... nevieme čo. Synopsa stále nie je zverejnená, no aspoň vieme, kto sa vlastne objaví. Tešiť sa môžeme na Jareda Leta ako Jokera, Willa Smitha v úlohe Deadshota, Margot Robbie si na seba oblečie kostým Harley Quinn, Jim Parrack by zase mal stvárniť Deathstroka a Jay Courtney sa nám predstaví ako Digger Harkness aka Captain Boomerang. Veliť im bude Amanda Waller, ktorú stvárni Viola Davis a spolu sa budú snažiť zmocniť sa Enchantress v podaní Cary Delevingne. Ukáže sa ale aj Scott Eastwood v cameu predstavujúc Steva Trevora, milenca Wonder Woman. Suicide Squad by sa malo odohrávať medzi Man of Steel a BvS. Hovorí sa aj o tom, že sa objaví Red Hood, ktorý bol istý čas side-kick pre Batmana. 

Svet DC 3: Je Suicide Squad ambicióznejším projektom než samotný Batman v Superman?

Veľa z vás ale možno tieto postavy nepozná, takže: Deadshot je z tímu pravdepodobne najznámejší. Krvavý ostreľovač v podaní Willa Smitha bude určite zaujímavý. Nebojte sa, dokáže zabíjať aj bez pušky. Amanda Waller, je, ako som už spomínal, vodca tímu. Boomerang aka Captain Boomerang je problémový člen. Veľký záporák Flasha, tuším si zahral už aj v seriáli. Enchantress je mocná kúzelníčka - vrahyňa. Má rozdvojenú osobnosť. Príbeh Harley Quinn väčšina z vás pozná. Bývalá ošetrovateľka v Arkhamskom ústave sa snažila študovať Jokera a jeho správanie ako i myslenie. Neskôr sa z neho ale zbláznila a stala sa jeho partnerkou. Nakoniec, samotného Jokera azda netreba predstavovať. Detailnejšie informácie o postavách nájdete tu. 

Ako som už spomínal vyššie. V Suicide Squad uvidíme klasický boj „dobra“ a zla, no film údajne otvorí cestu ďalším snímkam, zoznámi nás s vedľajšími postavami a záporákmi a tak ďalej. Bude sa riešiť aj Batman, no väčšina z nás sa aj tak najviac teší na Jokera a jeho manipulatívne hry. Premiéra je plánovaná na 5. augusta 2016 a či sa dočkáme R-ka ako v prípade Deadpoola alebo Mad Maxa ukáže až čas. 

Svet DC 3: Je Suicide Squad ambicióznejším projektom než samotný Batman v Superman?

Zvyšné projekty si predstavíme už len v krátkosti, keďže o nich veľa nových informácií nemáme. Začneme Flashom. Len nedávno nám o ňom bolo potvrdené, že prvotnú premisu vytvorí duo Lord-Miller (Jump Street, The Lego Movie). O čo ale pôjde, skutočne nevieme. Flasha si zahrá Ezra Miller a pôjde o alter-ego Barryho Allena. Premiéra je naplánovaná na 23. marca 2018.

Svet DC 3: Je Suicide Squad ambicióznejším projektom než samotný Batman v Superman?

O Justice League 1 a 2 nevieme nič, takže nebudeme ani špekulovať. Rovnako je na tom sólovka Cyborga a Green Lanterna. Aquaman je taktiež vzdialený tri roky, takže tých informácií je ako šafránu. V posledných dňoch sa ale hovorí, že projekt od DC, ktorý mal zrežírovať James Wan (Cojnuring, Furious 7) bude práve Aquaman.

A čo vieme o Wonder Woman? Tá by sa mala objaviť v celkovo 5 filmoch, pričom sa pozrieme aj na jej minulosť. Objaviť by sa mala aj Scott Eastwood ako Steve Trevor, amazonkyna láska. Warner len pred pár hodinami navyše ohlásil, že režisérka Michelle MacLaren, ktorá bola k projektu pripojená už pár mesiacov, sa po vzájomnej dohode so štúdiom rozhodla, že režírovať nebude. A dôvod? Kreatívne nezhody. Warner chcel možno tupý blockbuster, prípadne chcela MacLaren poňať túto snímku oveľa originálnejšie, to však asi nesedelo dlhodobým plánom štúdia Warner a DC. Niečo podobné sa stalo v Marvele, ked bol vyrazený Edgar Wright aj ako scenárista a režisér, pričom sa jeho dielo prepisovalo a prerábalo priamo za chodu. Ešteže máme The Rocka, inak by sme o Shazamovi skutočne nič nevedeli. Dwayne Johnson si zahrá antihrdinu Black Adama. Ten by sa po čase mal pridať na stranu dobra a spolupracovať s Justice League, aj keď to nie je zďaleka isté. Isté je akurát to, že Warner nebude chcieť odpísať jedno z najlákavejších hereckých mien pod Slnkom len tak rýchlo. Viac o jednotlivých počinov zistíte tu. Nemá význam kopírovať odseky len za účelom umelého rozšírenia článku. 

Batman v Superman: Dawn of Justice, režírovaný Zackom Snyderom" (6. máj 2016
- "Suicide Squad," režírovaný Davidom Ayerom (5. august 2016
- "Wonder Woman," ktorú si zahrá Gal Gadot (23. jún 2017
- "Justice League Part One," režírovaná Zackom Snyderom (12. november 2017
- "The Flash," s Ezra Millerom v hlavnej úlohe (23. marec 2018
- "Aquaman," s Jasonom Momoom v hlavnej úlohe (27. júl 2018
- "Shazam" Dwayne Johnson ako Black Adam (2019
- "Justice League Part Two," režírovať bude opäť Zack Snyder (5. apríl 2019
- "Cyborg," ktorého si zahrá Ray Fisher (3. apríl 2020
- "Green Lantern", reštart (19. jún 2020).

Domov
Zdieľať
Diskusia