Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. januára 2016, 23:30
Čas čítania 0:00
Jakub Hvozdovič

Ralph Fiennes sa stáva príčinou nebezpečného milostného trojuholníka v perfektne vyzerajúcej dráme A Bigger Splash

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Známy zosobniteľ Voldemorta je nepochybne skvelým hercom. Ako si však poradí v novej dráme s kvalitným obsadením?

Štúdio Fox Searchlight Pictures nám pred pár dňami prinieslo trailer pre svoju drámu A Bigger Splash, ktorá disponuje veľmi solídnym obsadením. Ako režisér na nej pôsobil Talian Luca Guadagnino, ktorého môžeme poznať vďaka zaujímavej artovej snímke I Am Love z roku 2009, nominovanej na Oscara (okrem iného). Ak vám je názov povedomý, tak vás mozog určite neklame. Je totižto odvodený od slávnej pop-artovej maľby od britského umelca Davida Hockneyho a čo je ešte zaujímavejšie, samotný film je vraj voľne založený na kvalitnom thrilleri z prelomu 60. a 70. rokov La piscine, kde sa v hlavnej úlohe predstavil Alain Delon. Tentokrát vsadili tvorcovia na podobnú kartu a vo filme uvidíme esá ako Ralph Fiennes (Harry Potter, Shinder's List, The English Patient) a Tilda Swinton (Michael Clayton, Burn After Reading, The Curious Case of Benjamin Button), zatiaľ čo asistovať im bude Dakota Johnson (50 Shades of  Grey, Black Mass) či Matthias Schoenaerts (The Drop, The Danish Girl). Podľa dostupných informácií to taktiež bude všetko zabalené do sympatického kabátu, líznutého s prvkami erotiky, thrilleru a s dávkou našľapaného rock 'n' rollu. Na vlastné oči sa však budú diváci môcť presvedčiť až 13. mája.

Čo teda hovorí oficiálna synopsa? Rocková legenda Marianne Lane (Tilda Swinton) po vyčerpávajúcich zážitkoch dovolenkuje na vulkanickom ostrove Pantelleria v Taliansku spolu so svojím priateľom Paulom (Matthias Shoenaerts). Popri relaxovaní nečakane natrafia na ikonického producenta a Marianninu starú lásku Harryho (Ralph Fiennes), ktorý na ostrov zavítal so svojou dcérou Penelope (Dakota Johnson). Ich pokľudné prázdniny sa tak prerušia, keďže Harry so sebou prináša obrovskú dávku nostalgie, od ktorej niet úniku. A Bigger Splash je zmyselným zosobnením túžby, žiarlivosti a rock and rollu pod hrejivým stredomorským slnkom. Teraz si už vychutnajte trailer a venujte pozornosť hlavne záverečným sekundám. Vyzerá to tak, že nedostaneme iba obyčajnú romantiku, čo poviete?

Domov
Zdieľať
Diskusia