Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. novembra 2016, 13:51
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Vojnový veľkofilm, jedna z najlepších marveloviek a napínavé thrillery. Mesiac november prežijeme v kinách

FILMY A SERIÁLY NOVÉ FILMY V KINÁCH (KINOPROGRAM)
Uložiť Uložené

Každý víkend v kine? V novembri je to prakticky isté.

Naša pravidelná mesačná rubrika rozhodne tak skoro neskončí. Nakoniec, filmy budú premiérovať každý mesiac a vy na ne budete chcieť chodiť snáď čoraz častejšie. V dnešnom článku si síce predstavíme o niečo menší počet filmov, každý z nich však stojí za minutie vašich peňazí. Celkom možno tak do kina v novembri zavítame pokojne a päťkrát. Bez ďalších rečí, poďme rovno na to. Viac informácií o jednotlivých počinoch už tradične nájdete v modrých odkazoch. 

1. Trollovia - 3. 11.

Šikovný režisér Anand Tucker kývol Dreamworksu na natočenie animáku o troloch podľa známych a obľúbených hračiek. Podľa prvotných informácií a teaseru sme snímke neveštili veľmi svetlú budúcnosť, zdá sa však, že sa jej predsa len podarilo byť aspoň trochu zábavnou a originálnou. Rotteny hlásia slabších 6,5/10, celkovo je však rozprávka hodnotená kladne, takže ak máte v rodine aj deti, návštevu kina by ste oľutovať nemali. 

2. Doctor Strange - 3. 11.

Jedna z najchválenejších marveloviek a pravdepodobne najkvalitnejší origin story od Marvelu (sólovej postavy, keďže Guardians asi Cumberbatch a spol. neprekonajú). To je Doctor Strange, ktorého si zahral obľúbený Brit Benedict Cumberbatch. Ten mal spoločne s celým hereckým ansámblom podať pôsobivý výkon, pričom sa obsadenie celkovo vníma ako najlepšie v marvelovkách celkovo. Chváli sa aj akcia a hlavne vizualizácia, klasicky už je na tom slabšie záporák. Viac sa však dočítate v našej recenzii po kliknutí sem.


3. Snowden - 10. 11. 
Pred vstupom do sály si vypnite telefóny, hlása režisér Oliver Stone (JFK, Nixon, Čata, Wall Street). Pre divákov, ktorým sa páčil dokument Citizenfour, je Snowden povinnosťou. Pravdepodobne nezaujme fanúšikov po celom svete, no sympatický Joseph Gordon-Levitt v hlavnej role by mal spoločne s kvalitnou réžiou Olivera Stona zabezpečiť napínavý filmový zážitok. Okrem Levitta sa môžete tešiť na Zacharyho Quinta či Shailene Woodley. 


4. Arrival (Prvý kontakt) - 10. 11. 

Prebiť sa do Hollywoodu až po roku 2010 a mať odvtedy na konte filmy, ako Sicario, Prisoners a Enemy, tomu sa hovorí skutočne husársky kúsok. Kanadský majster thrillerov Denis Villeneuve pritom už o pár dní prinesie do kín nesmierne chválený sci-fi príbeh Arrival. Ten pojednáva o lingvistike Louise Banksovej (Amy Adams), ktorá je povolaná na tajné vojenské územie, kde sa usídlila mimozemská loď. Má s ňou nadviazať kontakt, spoznať ich jazyk a zistiť, prečo vlastne prišli. Sekundovať jej bude Jeremy Renner či Forest Whitaker. 


5. Hacksaw Ridge - 10. 11.
Mel Gibson je späť. A podľa všetkého vo veľkom štýle. Jeho vojnová dráma o mužovi, ktorý odmietal nosiť zbraň, a aj tak sa mu podarilo zachrániť 75 vojakov. Demond Doss (Andrew Garfield) sa na frontu vydal s úmyslom životy zachraňovať, nie brať, a tak aj činil. To, ako to celé dopadlo a ako prebiehala vojna očami Demonda sa dozvieme už čoskoro. Podľa všektého však ide o veľkolepý film, ktorý si v Benátkach vyslúžil niekoľkominútové standing-ovation. Okrem Garfielda hrajú aj Sam Worthington, Luke Bracey, Teresa Palmer, Hugo Weaving, Rachel Griffiths či Vince Vaughn


6. Fantastické zvery a ich výskyt - 17. 11.
Prequelový spin-off Harryho Pottera (príbeh zachytí udalosti zo sveta Harryho Pottera ešte pred jeho narodením a zameria sa na iné postavy) bol nesmierne očakávaný, vzápätí sa však na neho mnoho ľudí prestalo tešiť, respektíve znížili svoje očakávania, a to hlavne kvôli trailerom, ktoré jednoducho nespôsobili požadovaný wow efekt (aj keď nostalgia fungovala na jednotku). Našťastie sa však Warner spamätalo a snáď včas všetkým divákom ukázalo, že môže ísť o veľmi podarený celovečerák. Dúfame, že nebudeme sklamaní. Plánuje sa totiž celá pentalógia a v prípade neúspechu to bude dosť náročné. 


7. American Pastoral - 17. 11. 

Celovečerný režijný debut Ewana McGregora zaujíma azda každého jeho fanúšika. Ide predsa o talentovaného a obľúbeného herca, ktorý sa môže pochváliť filmovým cítením. Taktiež sa náš záujem zvýšil vďaka napínavému traileru. Odvtedy sa však po snímke akoby zľahla zem, čo je veľká škoda. Dúfame však, že nám to Ewan v kinách vynahradí a dočkáme sa dusnej drámy. 

Snímka je natočená podľa knihy. Jej dej rozpráva príbeh Seymoura „Švéda“ Levova, skvelého univerzitného športovca, ktorý dospieva v povojnových rokoch všeobecnej hospodárskej prosperity, ožení sa s krásnou ženou a preberá otcov dobre výnosný obchod. Jednou vetou, žije si svoju americkú idylu. Tá sa začína rozplývať s príchodom roku 1968. Z jeho dcéry Merry sa totiž stáva neústupná aktivistka hnutia proti vojne Američanov vo Vietname, čo v tom čase nebolo prijímané príliš kladne. Na Seymoura doľahne tlak konca 60. rokov a rúcať sa začne nielen jeho rodina, ale i psychika. 


8. Nocturnal Animals - 24. 11. 

Najsilnejšia snímka v poslednom novembrovom týždni oplýva naším obľúbeným hercom - Jakeom Gyllenhaalom. Po jeho boku bude žiariť zvodná Amy Adams a sekundovať im budú Michael Shannon, Isla Fisher či Aaron Taylor-Johnson. Keď Susan Morrow (Amy Adams) dostane od svojho bývalého manžela Edwarda (Jake Gyllenhaal) rukopis s mimoriadne znepokojivým príbehom, uvedomí si, že celá kniha je paralelou na ich vzájomný vzťah. A zároveň súčasťou temnej pomsty, ktorá v oboch protagonistoch prebudí démonov dávnej minulosti. Takto najjednoduchšie by sme opísali synopsu. Oveľa jednoduchšie sa však do snímky ponoríte skrz trailer nižšie. Režíruje Tom Ford (Single Man).


Okrem toho uvidíme aj dokument I.M.T. Smile, na ktorom pracoval aj náš kolega pepo, drámu Skúška dospelosti alebo českú romantickú komédiu Pohádky pre Emu. Pokiaľ vám v septembri nestačila premiéra remaku Siedmich statočných, môžete si zájsť na Sturgesovu verziu. Na čo teda v novembri určite zájdete? 

Anketa:
Je v našom zozname aj nejaký film, ktorý vás veľmi zaujal, pričom ste o ňom doteraz nevedeli?
Áno
Nie
Áno
68 %
418 Hlasov
Nie
32 %
198 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia