Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. marca 2017, 15:57
Čas čítania 0:00
Peter Č.

Cesta do Ameriky 2? Eddie Murphy už píše scenár

FILMY A SERIÁLY COMING TO AMERICA
Uložiť Uložené

Aj keď pokračovanie úspešnej komédie z konca 80. rokov ešte nebolo oficiálne potvrdené, viaceré zdroje už hovoria o istote.

V stredu večer sa na oficiálnom twitter účte Eddieho Murhyho objavila v skutku zaujímavá informácia. Tweet "Coming to America sequel?" a k nemu priložená fotografia princeznej Imani (Wanessa Bell Calloway) vzbudila celkom slušný rozruch. Netrvalo však dlho a správa bola nielenže zmazaná, deaktivovaný bol rovno celý hercov účet. Preto neprekvapilo, keď sa objavili špekulácie, že to majú na svedomí hackeri. Nič sa však nestalo, najnovšie informácie hovoria, že účet hacknutý nebol, iba sa na ňom objavilo niečo, čo pravdepodobne malo zostať ešte nejakú tú chvíľu tajomstvom.

Eddie Murphy a Arsenio Hall v pôvodnej snímke Coming to America z roku 1988

Cesta do Ameriky 2? Eddie Murphy už píše scenár
Zdroj: Paramount Pictures

Je pochopiteľné, že väčšina známych ľudí, ku ktorým Murphyho môžeme pokojne zaradiť, si nepíšu statusy na sociálnych sieťach sami. Ich oficiálne kontá často spravujú celé tímy ľudí. A tak sa teraz stalo, že si fanúšikovia tohto komediálneho herca mohli v stredu v noci na Twitteri prečítať správu, ktorú Eddie Murphy neautorizoval. Takže kým ostáva záhadou, kto stlačil enter a predmetný tweet poslal do sveta, poďme sa zamerať na druhú, oveľa zaujímavejšiu časť novozískaných informácií. Eddie Murphy už začal písať scenár k pokračovaniu Cesty do Ameriky. Na stránke TMZ sa poponáhľali a ešte pred potvrdením stihli osloviť Wanessu Bell Calloway, ktorá dala jasne najavo, že by sa do pokračovania veľmi rada vrátila. 

Pôvodná snímka sa sústredila na princa Akeema (Eddie Murphy), dediča trónu fiktívnej africkej krajiny menom Zumunda. Akeemovi rodičia, kráľ Jaffe Joffer (James Earl Jones) a kráľovná Aoleon (Madge Sinclair) chystajú pre svojho syna svadbu s princeznou Imani (Vanessa Bell Calloway). Akeem však nie je takýmto vývojom udalostí veľmi nadšený a rozhodne sa pre výlet do Ameriky, kde by si rád (a hlavne sám) našiel ženu, s ktorou by sa chcel oženiť. Okrem Eddieho sa vo filme ukázali mnohé herecké esá, ako napríklad Arsenio Hall, John Amos, Shari Headley, Paul Bates, Eriq La Salle a Frankie Faison. Celé to zrežíroval John Landis, ktorý práve s Murphym spáchal viacero megaúspešných projektov (Výmena, Policajt v Beverly Hills 3).

A aj keď je Eddie Murphy známy predovšetkým ako herec, v kolónke scenárista tiež nemá prázdne miesto. Počas svojho pôsobenia v televíznej stanici NBC sa v 80. rokoch podieľal na relácii Saturday Night Live (1982-1984). Zásluhy má aj na filmoch Policajta v Beverly Hills 2 (1987) a pôvodnej Ceste do Ameriky (1988). Okrem toho napísal Harlemské noci (1989) a stojí aj za snímkou Norbit (2007). Ostáva záhadou, či scenár k pokračovaniu Cesty do Ameriky píše sám, alebo má partnera pre tento zatiaľ „tajný“ projekt. Pôvodná snímka zožala obrovský úspech a s tržbami viac ako 128 miliónov dolárov sa na domácej pôde v USA zaradila na tretie miesto najzárobkovejších filmov vydaných v roku 1988 (predčili ju iba Who Framed Roger Rabbit? a Rain Man). Ako to dopadne tentoraz? Nechajme sa prekvapiť, o novinkách vás budeme určite informovať.

Domov
Zdieľať
Diskusia