Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. apríla 2017, 16:55
Čas čítania 0:00
Miroslav K.

25. Art Film Fest v Košiciach ponúkne návštevníkom okrem oslavy kinematografie aj jedinečné stanové mestečko

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Filmový festival začína presne o 70 dní!

25. ročník Art Film Festu síce začína až o 70 dní, no dôležité informácie pre tých, ktorí sa ho chcú zúčastniť sú známe už teraz. Samotnému programu sa budeme obšírnejšie venovať až s blížiacim sa dátumom začiatku festivalu, no už teraz vám môžeme prezradiť, že tento rok bude rozdelený do 15 žánrovo i druhovo rozmanitých sekcií. Dominantou ú pritom dve súťažné kategórie hraných a krátkometrážnych filmov. Chýbať nebude ani prémiová kategória Be2Can Starter.

Ide o exkluzívnu prehliadku najlepších filmov z Benátok, Berlína a Cannes. Už teraz sú známe prvé novinky z tejto sekcie, diváci sa môžu tešiť na filipínsky film „Tá, ktorá odišla“, ktorý získal Zlatého leva v Benátkach, rovnako tiež na sugestívnu snímku amerického vizionára Terrencea Malicka „Cesta časom“, argentínsku tragikomédiu „Ctihodný občan“, ocenenú Vopiho pohárom pre najlepšieho herca, ako aj podmanivú krutú grotesku Emira Kusturicu „Na mliečnej ceste“ s Monicou Bellucci v hlavnej úlohe. Festival tiež uvedie niekoľko slovenských festivalových premiér, ako napríklad skvelú dánsku čiernu komédiu „Zabijaci z malomesta“, ktorá sa stáva festivalovým hitom, a tiež „Slávu“, čo je najoceňovanejší bulharský film súčasnosti.

25. Art Film Fest v Košiciach ponúkne návštevníkom okrem oslavy kinematografie aj jedinečné stanové mestečko
Zdroj: artfilmfest.sk

Dôležitou informáciou je, že od 3. apríla je totiž na www.artfilmfest.sk spustený online predpredaj zvýhodnených cinepassov (permanentiek) na tohtoročný Art Film Fest, ktorý sa od 16. do 24. júna uskutoční v Košiciach. Do metropoly východného Slovenska sa presunul v roku 2016 najmä kvôli kvalitnejšej a rozmanitejšej kino a priestorovej infraštruktúre. Mesto je predsa len kultúrnym a ekonomickým centrom východnej časti Slovenska a ideálnou lokalitou pre usporiadanie filmového festivalu. Čo sa cinepassov týka, za zvýhodnené ceny idú do predaja dva druhy permanentiek a kúpiť za špeciálnu cenu sa dajú len v predpredaji po registrácii v rezervačnom systéme.

Prvou z nich je základný celofestivalový Cinepass KLASIK. Jeho aktuálna cena  v predpredaji je 15€ a bude sa postupne zvyšovať. Tento typ cinepassu umožňuje držiteľovi vstup na verejné festivalové projekcie a verejné sprievodné podujatia festivalu do naplnenia kapacít jednotlivých sál. Nie je obmedzený na počet projekcií a bude platiť počas celého trvania festivalu. Na tomto cinepasse môže mať návštevník rezerváciu maximálne na päť filmov naraz. Hneď po začiatku rezervovanej projekcie sa držiteľovi uvoľní miesto pre vykonanie ďalšej rezervácie. Cinepass môže využiť aj na vstup na projekcie, na ktoré nemá rezerváciu. Podmienkou na vstup bez rezervácie je, že v sále sú 5 min. pred začiatkom projekcie ešte voľné miesta. K tomu všetkému majú jeho majitelia nárok na katalóg zadarmo. 

25. Art Film Fest v Košiciach ponúkne návštevníkom okrem oslavy kinematografie aj jedinečné stanové mestečko
Zdroj: artfilmfest.sk

Aj tento rok Art Film Fest potvrdzuje povesť „student friendly“ festivalu a zľavnená celofestivalová permanentka Cinepass Študent za skvelých 6 eur je určená pre študentov. Podmienkou pre online kúpu študentskej permanentky je platný preukaz ISIC, ITIC alebo EURO26. Pri kúpe Cinepassu Študent v pokladniach počas festivalu sa môže študent preukázať aj iným dokladom potvrdzujúcim jeho štatút. Inak platia úplne všetky výhody ako aj pri klasickej permanentke. Jediným rozdielom je, že nedostanete katalóg. 

Novinkou tohtoročného Art Film Festu je VIP stanové mestečko s limitovaným počtom pre 200 osôb (100 miest pre stany). Ide o unikátnu možnosť stanovať priamo v centre festivalového diania v areáli košického Kulturparku. Podľa organizátorov je to veľmi príjemný priestor na tráve v tieni stromov, len pár metrov od premietacích sál. Dbalo sa aj na bezpečnosť stanov a ich obyvateľov a preto bude toto miesto oplotené a s nonstop strážnou službou. Zároveň budú mať návštevníci k dispozícii sociálne zariadenia, sprchy a možnosť zakúpiť si občerstvenie v blízkosti stanového mestečka. Predpokladom získania exkluzívneho stanového miesta je online registrácia. Prvých 50 držiteľov cinepassov má prednostné právo zaregistrovať si stanové miesto bezplatne. Pre ostatných bude k dispozícii za jednorazový poplatok 8,50 eur/osoba. Asi ani netreba hovoriť, že ide skutočne o perfektnú možnosť, ako vytvoriť silnú komunitu ľudí, ktorí majú jednu spoločnú záľubu, milujú filmy. Tak čo, zájdete na festival?

Domov
Zdieľať
Diskusia