Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. mája 2017, 13:16
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Tvorca úspešného District 9, Neill Blomkamp, plánuje vytvoriť samostatne fungujúce štúdio venujúce sa príšerám

FILMY A SERIÁLY DISTRICT 9
Uložiť Uložené

Režisérova vízia je naozaj smelá.

Filmové úspechy tohto talentovaného režiséra začali už v jeho v mladosti, keď bol za svoj výkon ako dvadsaťjedna ročný nominovaný v kategórii Najlepšie vizuálne efekty na cenu Emmy. Svoju kariéru rozbiehal predovšetkým ako režisér videoklipov do reklám. Pracoval na projektoch pre firmy, ako Nike, Panasonic či Citroen. Okrem toho Blomkamp natočil niekoľko krátkometrážnych snímkov (napríklad Tempbot, Alive In Joburg) a s pomocou známeho Petera Jacksona sa dopracoval k prvému celovečernému počinu District 9 (2009).

Aj vzhľadom na skutočne nízky rozpočet dosiahol film nepopierateľné kvality a ukázal svetu, že meno Neill Blomkamp stojí za povšimnutie. Neskôr Blomkamp pokračoval akčnými sci-fi snímkami Elysium (2013) a Chappie (2015). V súčasnej dobe ale nikto netušil, čo má v najbližšom čase za lubom. Teda až do posledných dní. Zdá sa, že režisér má omnoho väčšie plány než len natočiť ďalší celovečerný film. Pracuje totiž na úplne novom štúdiu, ktoré by sa malo zamerať na výrobu krátkometrážnych filmov so snahou o vytvorenie nových, doposiaľ nevidených monštier. Blomkamp si chce jednoducho ísť svojou vlastnou cestou.

Toto nové štúdio označil za experimentálne a potvrdil, že na palube už môžeme počítať so zaujímavým spolupracovníkom. Kto ním vlastne je, ale ukáže až čas. Samotné štúdio ponesie názov "Oats Studios" a na sociálnej sieti Twitter uverejnil jeho zakladateľ aj prvý náhľad na štúdiové logo s naozaj čudesnou príšerou (viď nižšie). Ide určite o mimoriadne odvážny nápad a šance na zabodovanie sú pri Blomkampovej fanúšikovskej základni nemalé. Samozrejme, všetko bude následne závisieť hlavne od výslednej kvality vydaných "kraťasov". V prípade priaznivého prijatia by sme sa po krátkometrážnej tvorbe mali znova dočkať aj celovečerných snímkov, ktoré budú na ňu naväzovať. Akú šancu tomu dávate na úspech vy?

Tvorca úspešného District 9, Neill Blomkamp, plánuje vytvoriť samostatne fungujúce štúdio venujúce sa príšerám
Zdroj: screenrant.com
Domov
Zdieľať
Diskusia