Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. mája 2017, 23:05
Čas čítania 0:00
Daniel Michalík

O čom bude tretia časť mysteriózneho Cloverfieldu? Cesta na strieborné plátno nebola taká jednoznačná

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Snímka s názvom God Particle je zahalená tajomstvom a my sme zvedaví, čo tvorcovia vymyslia tentokrát.

Štúdio Paramount si v spolupráci s J.J.Abramsom a jeho spoločnosťou Bad Robot vytvára vlastný filmový vesmír Cloverfieldu. Jednotka priniesla do modernej kinematografie niečo nové a uspela nadmieru dobre len s 25-miliónovým rozpočtom. Jej pokračovanie z minulého roka s názvom 10 Cloverfield Lane si získalo divákov poriadnou dávkou neistoty a napätia, pričom nezabudlo vytvoriť hustú atmosféru len s troma hercami. Vzniká akási netypická sága a tvorcovia majú do budúcna skutočne veľké plány. Ďalšia časť s názvom God Particle bude režírovaná pomerne neznámym Juliusom Onahom (The Girl is in Trouble), ktorý sa bude snažiť nasledovať svojich predchodcov. O čom vlastne snímka bude a ako prebiehala jej produkcia?

O čom bude tretia časť mysteriózneho Cloverfieldu? Cesta na strieborné plátno nebola taká jednoznačná
Zdroj: Paramount

God Particle bol napísaný scénáristom Orenom Uzielom ešte pred 10 Cloverfield Lane - dokonca ešte predtým, ako sa univerzum Cloverfieldu začalo považovať za niečo veľkolepejšie. Bol to len akýsi pokus o Uzielov ďalší celovečerák po jeho režisérskom debute Shimmer Lake. No ako to už v Hollywoode chodí, jeho projekt sa povaľoval roky kade-tade ako samostatné sci-fi, až sa nakoniec dostal do rúk Paramountu a Abramsa. Štúdio mu pomohlo film oživiť, avšak požadovalo vlastné úpravy, aby snímka zapadla do vesmíru čo najlepšie. A tak to celé začalo a postupne do seba zapadlo. Sami viete, že presadiť originálny film nie je v dnešnej dobe vôbec ľahké. O to horšie, ak ide o science fiction.

O čom bude tretia časť mysteriózneho Cloverfieldu? Cesta na strieborné plátno nebola taká jednoznačná
Zdroj: Paramount

Dej snímky nám priblíži skupinku astronautov, ktorí na vesmírnej stanici narazia na čosi poriadne tajomné, čo ich prinúti bojovať o svoj holý život, zatiaľ čo ich realita bude nejakým spôsobom pozmenená. Podľa informácii by sme mali dostať niečo inovatívne a svoju úlohu by malo zohrávať aj urýchľovanie častíc. God Particle má pomerne zaujímavú, ale aj kvalitnú hereckú zostavu: David Oyelowo, Gugu Mbatha-Raw, Elizbaeth Debicki, Daniel Brühl, Chris O’Dowd, Ziyi Zhang, John Ortiz a Aksel Hennie. Premiéry sa dočkáme až 30. novembra 2017. Tešíte sa rovnako ako my?

Domov
Zdieľať
Diskusia