Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. júna 2017, 14:14
Čas čítania 0:00
Jakub Hvozdovič

Film Boy Erased s Nicole Kidman či Russellom Croweom ukáže, ako sa kresťanskí fanatici snažia vymývať mozgy mladým homosexuálom

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Táto snímka Joela Edgertona bude pravdepodobne veľký ašpirant na Oscara.

Po prečítaní nadpisu sa v sekcii komentárov opäť spustí smršť nenávisti, no nám je to úprimne jedno. Nový film Joela Edgertona totiž pravdepodobne bude stáť za videnie. Sympatický herec (Warrior, Black Mass, The Great Gatsby) ukázal, že vie režírovať už svojim dlhometrážnym debutom The Gift z roku 2015, a teraz sa dozvedáme, že na strieborné plátna prinesie aj adaptáciu knihy Boy Erased: A Memoir of Identity, Faith, and Family od Garrarda Conleyho. Film ponesie skrátený názov Boy Erased a okrem Edgertona si v ňom zahrá Nicole Kidman, Russell Crowe a Lucas Hedges (Manchester by the Sea).

Snímka rozpovie príbeh mladého chlapca Jareda (Hedges), ktorý vyrastal v silno nábožensky založenej rodine (Crowe, Kidman) z malého amerického mesta. Jeho otec, baptistický pastor, sa nedokáže zmieriť s tým, že Jared začína pochybovať o svojej sexualite a syna okamžite pošle na takzvané terapie pre homosexuálov. Práve tie ho majú „vyliečiť". Mladý chlapec zo strachu o lásku svojej rodiny a okolia pristúpi na túto možnosť, avšak zakrátko sa dostáva do konfliktu s vedúcim terapií (Edgerton). Podľa viacerých ohlasov táto kniha nie je iba skvelou autobiografickou drámou. Tiež vraj dokonalo opisuje grotesknosť týchto terapií a život, akým si musia prejsť inak orientovaní jedinci vo fanaticky veriacich rodinách. Ešte podotkneme, že na produkcii snímky sa budú podieľať skúsení ľudia, ktorí majú na konte napríklad Spotlight, The Revenant či True Detective. Podľa nás ašpirant na Oscara. Čo vy na to?

Film Boy Erased s Nicole Kidman či Russellom Croweom ukáže, ako sa kresťanskí fanatici snažia vymývať mozgy mladým homosexuálom
Zdroj: Comingsoon.net
Domov
Zdieľať
Diskusia