Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. júla 2017, 17:45
Čas čítania 0:00
Oskar Almássy

Čo sa stalo s Malcolmom, ktorý mal tú česť považovať Caesara za priateľa? Režisér posledných dvoch častí Planéty opíc nám to prezradil

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Caesar si v priebehu celej trilógie vytvoril priateľský vzťah iba s minimom ľudských postáv. A jednou z nich bol Malcolm, stvárnený hercom Jasonom Clarkeom. Aký osud ho teda postretol?

Snímka War for the Planet of the Apes, teda najnovší a aspoň nateraz aj posledný diel tejto vynikajúcej opičej trilógie, konečne vtrhol na strieborné plátna kín, pričom sa môže pochváliť prevažne nadšenými hodnoteniami z celého sveta. A my sme boli uchvátení úplne rovnako, o čom sa môžete presvedčiť aj v našej recenzii. No tí z vás, ktorí už film takisto videli, veľmi dobre vedia, že jeho príbeh sa odohráva dva roky po udalostiach z Dawn of the Planet of the Apes, ale osudmi ľudských postáv z predchádzajúcich dielov sa vôbec nezaoberá.

Čo sa stalo s Malcolmom, ktorý mal tú česť považovať Caesara za priateľa? Režisér posledných dvoch častí Planéty opíc nám to prezradil
Zdroj: 20th Century Fox

Avšak, v dvojke sa Caesar pomerne výrazne zblížil s Malcolmom (Jason Clarke), s ktorým sa na konci snímky rozlúčil ako s priateľom, takže mnohých fanúšikov série dozaista zaujímalo, ako sa mu v zdecimovanom svete darilo ďalej. Režisér Matt Reeves ale pri práci na trojke myslel aj na tento aspekt. V jednom z nedávnych rozhovorov sa totiž zameral práve na Malcolma a vysvetlil, že v pôvodnom návrhu existovala scéna, ktorá nám o ňom mala prezradiť viac:

Plukovník (Woody Harrelson) sa s Malcolmom stretol, keď po prvýkrát prišiel do mesta. Malcolm mu vysvetlil, aké dôležité bolo Caesara nájsť, pokúsiť sa s ním uzavrieť mier a že by to mal urobiť aj on. Keď sa však plukovník dopočul o tom, že nešlo iba o obyčajnú opicu, ale o veľkého vodcu, považoval Malcolma za blázna. Neskôr, keď sa plukovník stretol so Caesarom tvárou v tvár, povedal, že už rozumie, čo tými slovami muž myslel. Caesara preto zaujímalo, čo sa s ním stalo, na čo mu plukovník odvetil, že ho zabil. Keď sa však Caesar zmätene opýtal, prečo tak urobil, plukovník mu iba odpovedal, že jeho myšlienky boli nebezpečné ako vírus a mohli sa rozšíriť aj na ostatných ľudí. To ale nemohol dovoliť, pretože teraz prebieha boj za ľudstvo.

Čo sa stalo s Malcolmom, ktorý mal tú česť považovať Caesara za priateľa? Režisér posledných dvoch častí Planéty opíc nám to prezradil
Zdroj: 20th Century Fox

Čo na to hovoríte? Ste spokojní s takýmto ukončením Malcolmovho príbehu mimo plátno, alebo by ste boli radšej, ak by sa objavil aj vo War for the Planet of the Apes? Určite sa s nami podeľte o vaše názory v komentároch a dajte nám vedieť, či ste už na snímku zašli a ako sa vám páčila.

Domov
Zdieľať
Diskusia