Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. júla 2017, 11:07
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Bude Wonder Woman nominovaná na Oscara za najlepší film? Vo Warner Bros. majú s úspešnou komiksovkou smelé plány

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Warnerovci dostali chuť na ceny.

Superhrdinských filmov sa každoročne urodí neúrekom, ale nalejme si čistého vína: do súboja o Oscarov sa väčšinou nemajú šancu prebojovať. Tí šťastnejší získajú nomináciu a nejakú tú sošku maximálne v technických kategóriách. Akadémia skrátka uprednostňuje iné snímky, čo je ale celkom škoda, pretože komiksové diela či žánrové filmy majú často skutočne oscarové parametre (spomeňte si na Nolanovu trilógiu o Temnom rytierovi). Snáď len Heath Ledger sa posmrtne dočkal ocenenia za svoje stvárnenie Jokera, inak je to ale celkom bieda. Vo Warner Bros. si preto dali za úlohu tento trend zmeniť. Ako? No predsa so svojou hyper-úspešnou Wonder Woman. Krásna Amazonka bodovala v tržbách a najmä americkí kritici ju neuveriteľne chválili. Prečo teda neskúsiť zabojovať o nejakého toho zlatého plešivca?

Bude Wonder Woman nominovaná na Oscara za najlepší film? Vo Warner Bros. majú s úspešnou komiksovkou smelé plány
Zdroj: Warner Bros.

Pokiaľ si ale myslíte, že sa štúdio bude sústrediť na získanie "menej dôležitých" technických nominácií, tak ste na omyle. Warnerovci si totiž brúsia zuby na nomináciu za najlepší film a najlepšiu réžiu. Pokiaľ by Patty Jenkins skutočne získala nomináciu, bola by prvou ženou od roku 2009, kedy Kathryn Bigelow získala Oscara za vojnový thriller Smrť čaká všade. Faktom je, že Akadémia sa začína meniť a do svojich radov naberá množstvo nových členov. Dá sa teda očakávať, že komiksovky a žánrovky by už nemuseli byť neustále odstrkované, ale súťažiť priamo v hlavných kategóriách. Proti tomu vôbec nič nemáme, naopak! Dodnes sme celkom nestrávili ignoráciu Christophera Nolana za jeho fenomenálny kúsok The Dark Knight, ktorý by si nomináciu za najlepší film či réžiu rozhodne zaslúžil. Malo by sa ale práve Wonder Woman dostať takejto pocty? Úprimne, nie sme si úplne istí. Na snímku môžeme mať rozdielne názory, avšak snáď ani ten najväčší fanúšik by Wonder Woman nepchal do tých najprominentnejších kategórií.

Bude Wonder Woman nominovaná na Oscara za najlepší film? Vo Warner Bros. majú s úspešnou komiksovkou smelé plány
Zdroj: Warner Bros.

V štúdiu evidentne majú iný názor, napokon, dokázali získať skvelých 10 nominácií a 6 víťazstiev pre akčnú jazdu Mad Max: Fury Road. Ten bol ale - pri všetkej úcte ku Gal Gadot - úplne iná liga. Do oscarového zápolenia určite zasiahne aj Nolanov Dunkirk a v prípade, že bude úspešný aj Blade Runner 2049. A ktovie, možno sa medzi najlepšie filmy prebojuje aj výborný horor Jordana Peeleho Get Out, čo by bolo tiež zaujímavé. Okolo prípadných nominácií sa popíše ešte mnoho, budeme teda zvedaví, či sa Akadémia naozaj odhodlá niektoré z menovaných snímok nominovať a následne oceniť. Aký ja váš názor? Mala by byť Wonder Woman nominovaná na najlepší film či réžiu? Podeľte sa s nami v komentároch.

Domov
Zdieľať
Diskusia