Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. augusta 2017, 18:39
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Chystá DC alternativny filmový vesmír? Podľa všetkého sa sólovka Batmana a Jokera od DCEU oddelia a vzniknú dva svety

FILMY A SERIÁLY BATMAN DC DC KOMIKSOVKY
Uložiť Uložené

Zmätok a chaos alebo dobre premyslený plán?

Vo Warner Bros. sa teda dejú veci. Snáď neuplynie deň, aby ohľadom DC univerza nevyšli nové informácie a dohady, takže je už celkom problém vyznať sa v tom bez bolestí hlavy. Všetky pohľady sa momentálne upierajú na blížiacu sa Justice League. Wonder Woman DCEU rázne nakopla, všetci teda očakávajú, že tímovka Batmana a jeho parťákov bude pokračovať v nastolenom tempe. Lenže film má problémy. Najprv tu bol odchod Zacka Snydera, ktorého nahradil Joss Whedon. Rozbehli sa dotáčky, čo nebolo nič zvláštne, lenže z kuloárov prenikali informácie, že mnohé scény sa vyhadzujú a že Justice League sa prakticky kompletne prekopáva. No a teraz tu máme ďalšiu novinku.

Chystá DC alternativny filmový vesmír? Podľa všetkého sa sólovka Batmana a Jokera od DCEU oddelia a vzniknú dva svety
Zdroj: Warner Bros.

Podľa zdrojov zo štúdia sa v Justice League vôbec neobjaví Lex Luthor (Jesse Eisenberg). Doteraz bol Eisenberg uvádzaný na castingovej menovke, takže sa predpokladalo, že do udalostí nejako zasiahne. Koniec-koncov, bol to on, kto v závere BvS privolal na Zem Steppenwolfove vojská. Zdá sa ale, že tvorcovia zmenili plány. „Nemá žiadnu úlohu,“ potvrdila stránka Batman On Film. „Pokiaľ nejakú mal pred všetkými zmenami a pretáčkami, tak bola vystrihnutá.“ Svoju rolu v tomto kroku mohol zohrať aj fakt, že Eisenbergov Luthor nebol kritikmi a divákmi prijatý príliš priaznivo (hoci autor tohto článku si myslí, že išlo o najzaujímavejšiu postavu BvS). 

Chystá DC alternativny filmový vesmír? Podľa všetkého sa sólovka Batmana a Jokera od DCEU oddelia a vzniknú dva svety
Zdroj: Warner Bros.

No, a potom tu máme ďalšie DC projekty. Flashpoint stále zháňa režiséra, Cyborgova sólovka to má nahnuté a hlavne: The Batman by podľa všetkého vôbec nemal byť súčasťou DC univerza! Režisér Matt Reeves túto domnienku potvrdil, keď vyhlásil, že chce postavu Batmana poňať v inej perspektíve a dodal: „Keď ma Warner Bros. oslovili, povedali mi: 'Pozri, je to samostatný film, nie je to súčasť rozšíreného univerza.'“

Odporúčané
Johnny Depp ako Daredevil a Megan Fox ako Catwoman. Takto by vyzerali hollywoodske hviezdy v komiksových filmoch podľa AI Johnny Depp ako Daredevil a Megan Fox ako Catwoman. Takto by vyzerali hollywoodske hviezdy v komiksových filmoch podľa AI 24. januára 2024, 9:30

Otázkou teda ostáva, čo tieto informácie znamenajú pre samotné DCEU. Už sme vás informovali, že sa chystá Jokerov origin, ktorý tiež nemá byť súčasťou spoločného vesmíru. Skoro to pôsobí, akoby Warnerovci skúšali popri DCEU rozbiehať akési alternatívne príbehy obľúbených postáv s inými tvorcami a hercami, ktoré by boli zároveň viac autorské a temnejšie (akési paralelné univerzum). A pokiaľ bude najhoršie, štúdio má stále šancu celý vesmír zreštartovať chystaným Flashpointom (hlavne v prípade, ak Justice League a Aquaman pohoria). Fajn, keďže ale Reevesov Batman nebude súčasťou univerza, bude ho hrať stále Ben Affleck? O týchto klebetách sa už popísalo veľa a samotný Affleck vyhlásil, že ho v novom Batmanovi uvidíme. Zatiaľ mu teda musíme veriť. Aj keď máme pocit, že sa všetko môže zmeniť každú minútu.

EDIT: A to sa napokon aj stalo. Režisér Matt Reeves totiž fámy uviedol na pravú mieru a vyhlásil, že The Batman napokon bude súčasťou DCEU. Zároveň by sa ním ale nemal nechať príliš zväzovať a ísť si vlastnou cestou.

Chystá DC alternativny filmový vesmír? Podľa všetkého sa sólovka Batmana a Jokera od DCEU oddelia a vzniknú dva svety
Zdroj: Warner Bros.

A čo náš milovaný Joker? Ako sme spomínali, jeho origin bude režírovať Todd Phillips a produkovať Martin Scorsese. Jared Leto sa v tejto verzii neobjaví, ale zároveň by sme ho stále mali vidieť v Gotham City Sirens a Suicide Squad 2. Ešte stále sa v tom orientujete? A ako ste naklonení možnosti dvoch DC vesmírov? Nebudú už podľa vás diváci superhrdinov prejedení?

Domov
Zdieľať
Diskusia