Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. augusta 2017, 19:03
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Kit Harington známy z Game of Thrones sa predstaví ako hlavný organizátor pokusu o atentát na anglického kráľa

FILMY A SERIÁLY GUNPOWDER
Uložiť Uložené

Miniséria Gunpowder z dielne BBC dorazila s prvým trailerom.

Hovorí vám niečo meno Guy Fawkes? Jeho masku nosí aj anarchista z komiksu/filmu V ako Vendetta, jeho meno potom priamo odkazuje k tzv. "Spiknutiu strelného prachu" (Gunpowder Plot). Ten sa odohral v 17. storočí a išlo o pokus skupiny anglických katolíckych šľachticov o atentát na kráľa Jamesa I. a jeho rodinu. Súčasťou plánu bolo aj vyhodenie Westminsterského paláca do povetria.

Práve na tieto udalosti sa pozrie historický thriller z dielne BBC s názvom Gunpowder. Hoci sa toto spiknutie spája hlavne s Fawkesom (koniec-koncov, vždy 5. novembra sa prípomína Deň Guya Fawkesa), on sám nebol hlavným organizátorom plánu. Tým bol šľachtic Robert Catesby (Kit Harington), ktorý bude aj hlavným hrdinom tejto trojdielnej minisérie.

Samotného Guya Fawkesa si zahrá Tom Cullen a z ostatných hercov môžeme spomenúť aj Petera Mullana, Marka Gatissa, Liv Tyler či Davida Bambera. Scenár napísal Ronan Bennett (Public Enemies) a na režisérsku stoličku zasadol J. Blakeson (The 5th Wave). Prvý teaser vyzerá naozaj lákavo a poriadne atmosféricky, seriálu teda určite dáme šancu. Presný dátum premiéry zatiaľ nie je známy, je ale možné, že sa ho dočkáme už túto jeseň.

Domov
Zdieľať
Diskusia